Morgen is het zover! Lees de laatste tips

Morgen is het zover! De landelijke wedstrijd van MediaMasters gaat van start. We geven je graag de laatste tips om er een succes van te maken. We wensen jullie alvast heel veel plezier!

Wat kun je doen om je goed voor te bereiden?

 • Maak je klas(sen) aan
  Heb je nog geen klas(sen) aangemaakt? Doe dat dan vandaag alsnog of dubbelcheck of je dat gedaan hebt in Mijn MediaMasters bij Alle klassen. Weet je niet zo goed hoe je een klas kunt aanmaken? Bekijk dan de speciale instructievideo.
  » Maak hier je klas aan
 • Houd je gegevens bij de hand
  Heb je de inloggegevens van Mijn MediaMasters paraat? Via speloverzicht in het menu in Mijn MediaMasters start je vanaf morgen 08.00 uur de MediaMissies. De MediaMissies zijn op elk gewenst moment te spelen, zolang alle vijf de missies (incl. finale) maar vóór vrijdag 17 november 15.00 uur afgerond zijn.
 • Lukt inloggen niet?
  Mail dan de naam van je school, het adres en BRIN-nummer naar de MediaMasters-helpdesk via info@mediamasters.nl. Mogelijk is je account nog niet aan een school gekoppeld. De helpdesk kan die koppeling direct voor je maken.
  » Mail de helpdesk
 • Check de benodigde apparatuur
  Werkt alle benodigde apparatuur, zoals het digibord, de internetverbinding en het geluid? Bekijk ook even of je met één van de juiste browsers aan de slag kunt: Chrome, Firefox, Safari of Edge. Indien gewenst kun je altijd voorafgaand aan de eerste MediaMissie even je cookies verwijderen en je cache leegmaken. Dit zorgt ervoor dat MediaMasters altijd goed laadt.
 • Hang de poster op
  Mocht je de poster nog niet opgehangen hebben, doe dat dan alsnog. Vergeet niet om jullie klassennaam erop te schrijven. Deze hebben leerlingen nodig om thuis en in de klas met MediaMasters Extra aan de slag te kunnen. Zo kunnen leerlingen extra bits verdienen voor hun klas.
  » Download de poster
 • Puzzelopdrachten voorbereiden
  In MediaMissie 2 en 4 kom je drie puzzelopdrachten tegen die de leerlingen zelfstandig in groepjes kunnen oplossen. Je kunt de puzzelopdrachten uitprinten en als werkbladen uitdelen. Of laat de groepjes met een of meerdere devices een puzzelopdracht oplossen. Bereid de puzzelopdrachten van tevoren voor, zodat je weet wat je te wachten staat. Tips en de oplossingen van de puzzelopdrachten zijn te vinden bij Instructies in Mijn MediaMasters.
  » Bekijk de puzzelopdrachten
 • Lees de handleiding door
  Wil je graag nog even doorlezen hoe alles werkt? Neem dan de handleiding door. In de handleiding staat ook per dag beschreven welke onderwerpen en bronnen er per MediaMissie aan bod komen.
  » Bekijk de handleiding
 • Extra Chromebooks, laptops of tablets om bronnen zelf op devices te lezen
  Optioneel: zijn er extra Chromebooks, laptops of tablets om de leerlingen zelf antwoorden op te laten zoeken? Dat kan bij sommige vragen en puzzelopdrachten handig zijn. Alle bronnen die in MediaMasters behandeld worden, zijn voor de leerlingen ook terug te vinden op mediamasters.nl/leerlingen.
  » Naar de leerlingenpagina
 • Informeer ouders over MediaMasters en het landelijke webinar
  Wil je ouders/verzorgers op een gemakkelijke manier laten weten dat jullie in de klas MediaMasters spelen? En ze uitnodigen voor het landelijk webinar, waarin MediaMasters meegenomen wordt? Gebruik dan de speciale voorbeeldbrieven.
  » Download de speciale voorbeeldbrieven
 • Creatieve opdrachten
 • Zoals ieder jaar zijn er ook weer een aantal creatieve opdrachten te doen op MediaMasters Extra die maar liefst 200 bits per opdracht waard zijn! Mochten jullie daar al aan willen beginnen dan kunnen jullie ze alvast bekijken:
 • Print de certificaten alvast uit
  Zodra jullie de landelijke wedstrijd van MediaMasters hebben uitgespeeld ontvangen alle leerlingen een certificaat van deelname. Print deze alvast uit en schrijf er indien gewenst de namen van de leerlingen alvast op. Het is ook leuk om de burgemeester uit te nodigen om de certificaten te overhandigen. Hiervoor hebben we een speciale uitnodigingsbrief opgesteld. Deze is naar wens aan te passen.
  » Download en print de certificaten
 • Vragen? Neem contact op met de helpdesk
  De MediaMasters helpdesk zit klaar voor al je vragen en om te ondersteunen bij problemen. Kom je ergens niet helemaal uit? Mail dan vooral naar info@mediamasters.nl of neem telefonisch contact met ons op via: 035-7994084. De helpdesk is vanaf vandaag t/m vrijdag 17 november op doordeweekse dagen van 08.00 – 17.00 uur bereikbaar.

Leuk om te weten

Landelijk webinar: nodig ouders/verzorgers uit

Op maandag 13 november 2023 van 20.00 – 21.00 uur wordt er een gratis digitale ouderavond aangeboden. Tijdens het webinar geeft Denise Bontje van Mediasmarties handvatten die (groot-)ouders kunnen gebruiken om hun (klein-)kind te begeleiden bij mediagebruik online.

Nodig jij de ouders en/of verzorgers van jouw klas ook uit voor het webinar? Gebruik dan de speciale uitnodiging.

» Meer informatie

Mediamatties

Wist je dat ook ouders/verzorgers mee kunnen doen aan MediaMasters? Met Mediamatties gaan kinderen en opvoeders thuis op een uitdagende manier in gesprek over gamen, sociale media en internet. Mediamatties is vanaf morgen te vinden als opdracht op MediaMasters Extra.

» Ga naar Mediamatties

Een dag offline met de ‘Dagje Uit’ challenge

Heb je met je klas meegedaan aan de ‘Dagje Uit’ challenge van Myndr? Vergeet je opdracht dan niet in te leveren, zodat jullie al extra bits verdienen voor de landelijke wedstrijd van MediaMasters. Hoe is een dag zonder mobieltjes, tablets en digibord jullie bevallen?

» Opdracht inleveren

Gratis les Nieuwsbegrip

Nieuwsbegrip heeft in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid een extra les op niveau B ontwikkeld. De les sluit aan bij het thema van de Week van de Mediawijsheid 2023. Wil je hiermee aan de slag?

» Bekijk de gratis extra les

Win mooie prijzen voor de klas

Wist je dat je met MediaMasters naast de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ ook kans maakt op toffe prijzen? Neem een kijkje op de prijzenpagina en kom erachter dat je ook kans kunt maken op prijzen voor de creatieve opdrachten op MediaMasters Extra en per provincie ook iets kan winnen.

» Bekijk de prijzen

Webinar Online sociaal gedrag & digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid wordt een vast onderdeel van het curriculum. Eind 2023 zijn de conceptkerndoelen, waarmee scholen dan aan de slag kunnen, gereed. Uiterlijk begin 2025 zijn deze kerndoelen helemaal klaar. Maar wat betekent dit precies? En hoe kan je daar in je onderwijs vorm aan geven? Kom dan op 22 november van 15.30 tot 17.00 uur naar de gratis online sessie Digitale geletterdheid van Kennisnet.

» Aanmelden voor het spreekuur

Week van de Mediawijsheid: #hierniet

MediaMasters is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid, die vrijdag 10 november van start gaat. Tijdens deze week trekken we gezamenlijk een grens bij kwetsend gedrag online en zeggen we #hierniet. Geef ook aan dat op jouw school geen ruimte is voor kwetsend gedrag, zoals online pesten, kleineren of ‘ongepaste’ humor en onderschrijf het initiatief via hierniet.online

Door het hele land worden verschillende activiteiten georganiseerd en hebben we het onderwijsaanbod voor je op een rijtje gezet.

» #hierniet onderschrijven