Speciaal voor de ouders van je leerlingen: Landelijk webinar Week van de Mediawijsheid 2023 #hierniet

Krijg je als school vragen van ouders of verzorgers over mediawijsheid of vinden jullie dit belangrijk om mee te geven aan de ouders, maar heb je geen ruimte om een ouderavond te organiseren? Wees gerust. Tijdens de Week van de Mediawijsheid organiseert de Koninklijke Bibliotheek een webinar over mediaopvoeding en mediawijsheid. Hier komen ook voorbeelden uit MediaMasters aan bod. Zo kan je als school toch voldoen aan de behoefte van ouders om meer te weten te komen over mediaopvoeding en mediawijsheid. Dit webinar wordt op maandag 13 november van 20.00 uur tot 21.00 uur georganiseerd.

Je kan ouders op verschillende manieren informeren over het webinar. 

  • Gebruik de kant en klare ouderbrief. Hier staat ook een uitnodiging voor het webinar. Je kan deze brief vinden op mediamasters.nl/downloads. 
  • Gebruik onderstaande korte of lange uitnodigingstekst:

[Tekst 1 – korte aankondiging]

Landelijk webinar Week van de Mediawijsheid 2023 #hierniet van 10 tot en met 17 november 2023 vindt de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid plaats. Online zijn we constant met elkaar in contact. Zonder erover na te denken en met een scherm tussen ons in, is ook een kwetsende reactie snel geplaatst. Moeten we het altijd met elkaar eens zijn? Zeker niet. Maar er is een grens. Het pesten, delen en kwetsen online moet stoppen. Ja toch? Daarom zeggen we dit jaar #hierniet. Het is belangrijk dat kinderen leren hoe ze zich sociaal kunnen gedragen online. Maar wat houdt dat dan in en hoe begeleid je kinderen?

Het webinar is bedoeld voor ouders en grootouders met (klein-)kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs. Het webinar vindt plaats op maandag 13 november 2023 van 20.00 – 21.00 uur. Tijdens het webinar geeft Denise Bontje (Mediasmarties.nl) handvatten die je als (groot-)ouder kunt gebruiken om je (klein-)kind te begeleiden bij mediagebruik online.

Meld je aan voor het landelijk webinar Week van de Mediawijsheid 2023 (#hierniet) via de volgende link: https://mediasmarties.webinargeek.com/landelijk-webinar-week-van-de-mediawijsheid-2023

[Tekst 2 – uitgebreide tekst]

Landelijk webinar Week van de Mediawijsheid 2023 #hierniet

Op maandag 13 november 2023 is het tijd voor het landelijk webinar Week van deMediawijsheid 2023. Tijdens het webinar staat het thema #hierniet centraal. Denise Bontje (Mediasmarties.nl) staat stil bij het belang kinderen goed te begeleiden bij sociaal gedrag online. Hoe doe je dat? Want… wat plaats je wel en niet? Moet je alles delen? Is online pesten minder erg? Hoe reageer je op een post van een ander? Wat bepreek je beter live in plaats van online? Kinderen moeten leren hoe ze zich sociaal gedragen online. Maar, net als bij mediagebruik breed staat het voorbeeld dat je zelf als (groot-)ouder geeft voorop.

Jouw kind doet mee aan MediaMasters en staat dus deze week extra stil bij deze onderwerpen? Heb je zelf ook vragen over online mediagebruik, social media en dergelijke? Meld je dan zeker aan voor dit webinar. Naast praktische informatie ontvang je ook tips om het gesprek aan te gaan en het maken van afspraken over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren! Dit gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Wat: Een webinar met praktische tips over het gedrag online van kinderen op de basisschool

Voor wie: (groot-)ouders van kinderen tussen de 8 en 12 jaar

Wanneer: Maandag 13 november 2023 van 20 uur tot 21 uur

Hoe: Online webinar via Webinargeek

Meld je aan voor het landelijk webinar Week van de Mediawijsheid 2023 (#hierniet) via de volgende link: https://mediasmarties.webinargeek.com/landelijk-webinar-week-van-de-mediawijsheid-2023

Over Denise Bontje

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.