PRIJZEN VAN
MEDIAMASTERS

De prijzen voor de landelijke wedstrijd van 2024 worden binnenkort bekend gemaakt.


Bekijk hieronder de prijzen voor de landelijke wedstrijd van MediaMasters 2023.

Background shine
Media masters box with confetti

REGULIER ONDERWIJS

1E PRIJS • BEZOEK MY FIRST SMARTPHONE FESTIVAL IN MEDIAMUSEUM BEELD & GELUID HILVERSUM + WORKSHOP (INCL. VERVOER)

1E PRIJS • BEZOEK MY FIRST SMARTPHONE FESTIVAL IN MEDIAMUSEUM BEELD & GELUID HILVERSUM + WORKSHOP (INCL. VERVOER)

De winnaars van MediaMasters mogen met hun klas en begeleiders een bezoek brengen aan het spiksplinternieuwe mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum. En niet zomaar een bezoek, maar een deelname aan het ‘My First Smartphone Festival’ op 21 of 22 maart. Tijdens het festival staat het mediamuseum met workshops en allerlei interactieve educatieve activiteiten volledig in het teken van je eerste smartphone. Kijk voor meer informatie over interactieve workshops voor leerlingen en de online beeldfragmenten portal voor docenten op deze website.
 

2E PRIJS • WORKSHOP HOKJESDENKEN? #HIERNIET

2E PRIJS • WORKSHOP HOKJESDENKEN? #HIERNIET

De winnaars van de tweede prijs krijgen een workshop in hun eigen klas, gegeven door Het Mediateam. Wat gebeurt er in je hersenen en met je gevoel als iemand iets ziet/hoort/leest of iets meemaakt en daar vervolgens iets van gaat vinden/op reageren? Tijdens deze les ervaart de klas dit zelf door middel van een prikkelende praktijkopdracht. En wie is de ‘Mystery Guest’ aan wie jullie het hemd van het lijf mogen vragen? Wat doet dat met je #hokjesdenken? Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door de KB, nationale bibliotheek.

3E PRIJS • DE DATAWIJS DESIGNATHON

3E PRIJS • DE DATAWIJS DESIGNATHON

Win het lesprogramma De Datawijs Designathon voor de gehele klas. Leerlingen leren wat data is, wat de kansen en risico’s ervan zijn en hoe ze meer grip kunnen krijgen op hun data. Vervolgens bedenken, schetsen, bouwen en presenteren jullie je eigen oplossingen om heel Nederland datawijs te maken.

4E PRIJS • WORKSHOP DRONEVLIEGEN (EXCL. VERVOER)

4E PRIJS • WORKSHOP DRONEVLIEGEN (EXCL. VERVOER)

De winnaars krijgen een workshop dronevliegen met hun klas. Maak kennis met de wereld van drones in het Omniversum. Leer alles over verschillende drones, de werking van drones en leer zelf drones te besturen. Race tegen jouw klasgenoten door de gaafste drone-race obstakels tijdens de dronewedstrijd! De workshop eindigt met een echte droneshow!

5E PRIJS • CODA EXPERIENCELAB DE MAKERSPACE (EXCL. VERVOER)

5E PRIJS • CODA EXPERIENCELAB DE MAKERSPACE (EXCL. VERVOER)

Win een klassenbezoek aan de Makerspace van CODA ExperienceLab en maak kennis met 3D-printen en Virtual Reality. Leer objecten die met een 3D printer zijn gemaakt onderscheiden, maak een digitale tekening in VR en teken vervolgens met een speciale 3D-pen. Je mag jouw ontwerp meenemen naar huis.

6E PRIJS • DIGIDAG

6E PRIJS • DIGIDAG

De winnaars van de zesde prijs krijgen een DigiDag cadeau. Om ons voor te bereiden op een digitale toekomst met Artificial Intelligence, is het belangrijk dat we de taal van computers spreken. Tijdens een DigiDag van het VR Learning Lab leer je een 3D game programmeren die ook met de meegenomen Virtual Reality brilletjes kunt spelen.

7E PRIJS • NIEUWS IN DE KLAS

7E PRIJS • NIEUWS IN DE KLAS

De winnaars van deze prijs worden heel wat nieuwswijzer! Een professionele journalist van een landelijke of regionale krant komt namelijk een speciale ‘Nieuws in de klas’ workshop geven waarin jullie samen de spannende wereld van nieuwscreatie ontdekken!

8E PRIJS • Journalist voor een dag

8E PRIJS • Journalist voor een dag

De winnaars van deze prijs worden voor één dag journalist van het online nieuwsplatform De Dag Vandaag. Jullie klas transformeert in een dynamische nieuwsredactie, bestaande uit onderzoekers, fotografen en factcheckers. Deze dag bepalen jullie het nieuws!

SPECIAAL ONDERWIJS

1E PRIJS • BEELD & GELUID HILVERSUM + WORKSHOP (INCL. VERVOER)

1E PRIJS • BEELD & GELUID HILVERSUM + WORKSHOP (INCL. VERVOER)

De winnaars van MediaMasters brengen met hun klas en begeleiders een bezoek aan het spiksplinternieuwe museum van Beeld & Geluid in Hilversum. Ook krijgen zij een workshop cadeau! Beeld & Geluid is de plek voor leren mét en óver media. Kijk voor meer informatie over interactieve workshops voor leerlingen en de online beeldfragmenten portal voor docenten op deze website.

2E PRIJS • BREAK INTO THE BOX

2E PRIJS • BREAK INTO THE BOX

De winnaars van de tweede prijs krijgen een workshop op school van Break into the box. Tijdens deze workshop gaan jullie in groepjes een escape game spelen. Er moeten verschillende opdrachten worden opgelost over mediawijsheid om codes te kraken en boxen te openen. Lukt het jullie om alle codes te kraken binnen de tijd?

3E PRIJS • GASTLES NET ALS IN DE FILM

3E PRIJS • GASTLES NET ALS IN DE FILM

Win een gastles voor de hele klas. Reis je mee door de tijd? In deze gastles reizen de leerlingen in de tijd, terug naar uitdagingen uit de filmgeschiedenis. Met films uit de collectie van Eye en kijk- en doe-opdrachten van de museumdocent ontdekken ze slimme trucs die filmmakers vroeger gebruikten. Hoe tof is dat?

4E PRIJS • MEDIAJUNGLE TOTAALPAKKET

4E PRIJS • MEDIAJUNGLE TOTAALPAKKET

Win een Mediajungle totaalpakket voor de gehele klas. Mediajungle helpt leerlingen en leraren op weg in de digitale wereld. Jullie ontvangen een Mediajungle bordspel met webapp, een doosje met 100+ Mediajungle kletskaarten en de Super Fake Safari. Ga samen aan de slag in de jungle van media! 

5E PRIJS • STORYWORLD (EXCL. VERVOER)

5E PRIJS • STORYWORLD (EXCL. VERVOER)

De winnaars van de vijfde prijs brengen samen een bezoek aan Storyworld in Groningen. Wat is een beeldverhaal? En hoe wordt het gemaakt? In dit museum staat het maakproces van strips, animatie en games centraal. Neem een kijkje achter de schermen bij de studio’s en bekijk originele schetsen en storyboards.

6E PRIJS • WORKSHOP VOORLICHTING OP SCHOLEN

6E PRIJS • WORKSHOP VOORLICHTING OP SCHOLEN

De winnaars van deze prijs ontvangen drie workshops van Voorlichting op Scholen. Samen met de klas gaan jullie in op de thema’s sociale media en verantwoord gamen. De laatste workshop sluiten jullie af met een quiz. Tijdens de quiz komen vragen voorbij uit de eerste en tweede les, maar ook verdiepende, nieuwe vragen. De workshops zijn interactief en worden op maat afgestemd!

7E PRIJS • WORKSHOP CINEKID

7E PRIJS • WORKSHOP CINEKID

Win een workshop op school van Cinekid. Dit is een nieuwe workshop die in oktober 2023 in première gaat in het MediaLab van Cinekid. Het thema van het MediaLab is: “is dit echt?”. In het MediaLab wordt de grens tussen echt en nep verkend door te experimenteren met onder andere AI, Fake nieuws en deepfake. Met welke workshop jullie aan de slag gaan blijft nog even een verrassing!

 

8E PRIJS • RONDLEIDING MU HYBRID ART HOUSE

8E PRIJS • RONDLEIDING MU HYBRID ART HOUSE

Win met je klas een rondleiding door MU Hybrid Art House! Bij MU zie je niet wat kunst is, maar onderzoeken jullie, samen met jonge kunstenaars, wat het allemaal kan zijn. Samen met een rondleider bekijken jullie de expositie en gaan jullie met elkaar in gesprek over de kunstwerken. Heb jij er ook zin in?

PROVINCIEPRIJS

PROVINCIEPRIJS

PROVINCIEPRIJS

De winnaars van de provincies winnen een leuk pakket met diverse mediawijze prijzen voor de hele klas! Met onder andere goodies van NTR, Mediajungle, UNICEF, 4XNEE, Uitgeverij Zwijsen en nog veel meer!

MEDIAMASTERS PRIJZENFESTIJN

Om de kansen op prijzen voor iedereen die deelneemt aan MediaMasters te vergroten, organiseren we dit jaar weer het MediaMasters Prijzenfestijn. We verloten verschillende mediawijze prijzen willekeurig onder klassen die alle vijf de MediaMissies tijdens de Week van de Mediawijsheid hebben afgerond. 

DIGIWIJZER LICENTIE

DIGIWIJZER LICENTIE

Win een licentie voor de leeromgeving van Digiwijzer! Deze leeromgeving is opgesplitst in de thema’s van Digitale Geletterdheid, namelijk Mediawijsheid, Praktische ICT-vaardigheden, Digitale Informatievaardigheden, Computational Thinking en Burgerschap. Alle leerlingen en leerkrachten kunnen hier binnen een online omgeving gebruik van maken. Aan de hand van diverse lessen wordt de kennis en weerbaarheid van leerlingen en docenten sterk vergroot.

EDUX-REGIESPEL

EDUX-REGIESPEL

Win het REGIE spel van Edux! Met behulp van het REGIE spel gaan jullie samen met Edux spelenderwijs aan de slag om bewust en kritisch te blijven denken en handelen bij het gebruik van digitale media. Daarnaast wordt gericht ‘stop-en-denk’ gedrag gestimuleerd. Wie weet maken jullie kans!

GASTLES NET ALS IN DE FILM

GASTLES NET ALS IN DE FILM

Win een gastles voor de hele klas. Reis je mee door de tijd? In deze gastles reizen jullie in de tijd terug naar uitdagingen uit de filmgeschiedenis. Met films uit de collectie van Eye en kijk- en doe-opdrachten van de museumdocent ontdekken ze slimme trucs die filmmakers vroeger gebruikten. Hoe tof is dat?

LIPDUB WORKSHOP

LIPDUB WORKSHOP

Maak samen met Film op School een lipdub met je gehele klas. Een lipdub is een feestelijke videoclip. Jullie gaan samen een doorlopende videoclip langs een vooraf bedachte route in en om de school maken. Hoe tof is dat? Ga ook lekker dansen, springen of playbacken?

MEDIAJUNGLE TOTAALPAKKET

MEDIAJUNGLE TOTAALPAKKET

Maak kans op een Mediajungle totaalpakket voor de gehele klas. Mediajungle helpt leerlingen en leraren op weg in de digitale wereld. Jullie ontvangen een Mediajungle bordspel met webapp en toebehore, een doosje met 100+ Mediajungle kletskaarten en de Super Fake Safari. Ga samen aan de slag in de jungle van media!

RONDLEIDING MU HYBRID ART HOUSE

RONDLEIDING MU HYBRID ART HOUSE

Win met je klas een rondleiding door MU Hybrid Art House! Bij MU zie je niet wat kunst is, maar onderzoeken jullie, samen met jonge kunstenaars, wat het allemaal kan zijn. Samen met een rondleider bekijken jullie de expositie en gaan jullie met elkaar in gesprek over de kunstwerken. Heb jij er ook zin in?

WIN TWEE BOEKEN

WIN TWEE BOEKEN

Win de twee boeken: Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind en De jongen die ineens beroemd was inclusief een handleiding met opdrachten van Nieuwsbegrip. Gaan jullie in de klas ook samen de boeken lezen en de vragen beantwoorden? Ontdek hoe het afloopt met de stuntvlogger en de beroemde jongen.

CREATIEVE OPDRACHTEN

Ook vallen er verschillende prijzen te winnen met de creatieve opdrachten op MediaMasters Extra

MAAK JE EIGEN GREENSCREEN FILMPJE

MAAK JE EIGEN GREENSCREEN FILMPJE

Het mooiste greenscreen filmpje wint een Greenscreenbox en workshop op school voor hun hele klas. Ga jij snel aan de slag?

ONTWERP JE EIGEN SOCIALEMEDIAPLATFORM

ONTWERP JE EIGEN SOCIALEMEDIAPLATFORM

Ontwerp jij het beste socialemediaplatform? Dan maak je kans op een boekenpakket van NBD Biblion. Hoe tof is dat?

PODCAST CHALLENGE

PODCAST CHALLENGE

De beste podcast-makers winnen voor hun hele klas een podcast workshop van Ears Up. Deze prijs wordt aangeboden door Radiorakkers. Maken jullie de leukste podcast?

VIDEO-OPDRACHT

VIDEO-OPDRACHT

De vijf beste inzendingen van de video-opdracht van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) winnen een filmworkshop in de klas. Een filmcoach van ‘Hollywood in de klas’ komt een dagdeel bij de winnaars op school om een echte kinderrechtenfilm van hun toegezonden video te maken. Deze gaat vervolgens online in première op het populaire YouTube-kanaal van het filmfestival, waar deze waarschijnlijk meer dan 50.000 keer wordt bekeken!