Prijzen van MediaMasters

Doe mee aan de landelijke wedstrijd van 3 t/m 11 november en maak kans op gave prijzen. We maken de prijzen voor de landelijke wedstrijd 2022 gaandeweg hier bekend. In schooljaar ‘21/’22 maakten leerlingen kans op onderstaande prijzen.

Klassen foto met kinderen. Klassen foto met kinderen.
1E PRIJS • Beeld en Geluid Den Haag + workshop Fake News (incl. vervoer)

1E PRIJS • Beeld en Geluid Den Haag + workshop Fake News (incl. vervoer)

De winnaars van MediaMasters brengen met hun klas en begeleiders een bezoek aan Beeld en Geluid Den Haag. Ook krijgen zij de workshop Fake News cadeau! Deze workshop laat zien welke technieken en mechanismen schuilgaan achter desinformatie. Leerlingen leren nepnieuws begrijpen door het zelf te maken én te verspreiden.

2E PRIJS • Educatieve Escaperoom (incl. vervoer)

2E PRIJS • Educatieve Escaperoom (incl. vervoer)

De winnaars van de 2e prijs krijgen een bezoek aan de Educatieve Escape Room. Tijdens deze Escape Room worden de leerlingen opgesloten in een ruimte vol games en spectaculaire licht- en geluidseffecten met als opdracht een missie te volbrengen. Dit gebeurt aan de hand van verschillende puzzels op het gebied van burgerschap, mediawijsheid, economie en computational thinking. Durf jij het aan? Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke Bibliotheek.

3E PRIJS • CODA (excl. vervoer)

3E PRIJS • CODA (excl. vervoer)

Win een klassenbezoek aan de Makerspace van CODA ExperienceLab en krijg allemaal een 3D print! Tijdens een bezoek aan de Makerspace van CODA ExperienceLab maak je met je klas kennis met de wereld van VR en verschillende 3D printtechnologieën. De ontwerpen van alle leerlingen worden tijdens of na het bezoek geprint en later naar school toegestuurd!

4E PRIJS • Storyworld (excl. vervoer)

4E PRIJS • Storyworld (excl. vervoer)

De winnaars van de 4e prijs brengen samen een bezoek aan Storyworld. Wat is een beeldverhaal? En hoe wordt het gemaakt? In dit museum staat het maakproces van strips, animatie en games centraal. Neem een kijkje achter de schermen bij de studio’s en bekijk originele schetsen en storyboards.

5E PRIJS • MU (excl. vervoer)

5E PRIJS • MU (excl. vervoer)

De winnende klas mag kiezen uit een (virtuele) tour door MU of de Codekunst Show op school. De onderwerpen bij MU lopen erg uiteen! Tijdens de Codekunst Show duiken jullie dieper in de wereld van de digitale kunst. De show vindt plaats in de aula en is interactief, grappig en vraagt in spelvorm om input van leerlingen. Kunnen jullie niet naar MU komen? Dan komt MU bij jou! Lees Codekunst Show meer over de Alternative Tours.

Speciaal onderwijs

1E PRIJS • Beeld en Geluid Den Haag + workshop Fake News (incl. vervoer)

1E PRIJS • Beeld en Geluid Den Haag + workshop Fake News (incl. vervoer)

De winnaars van de speciaal onderwijs competitie brengen met hun klas en begeleiders een bezoek aan Beeld en Geluid Den Haag. Ook krijgen zij de workshop Fake News cadeau! Deze workshop laat zien welke technieken en mechanismen schuilgaan achter desinformatie. Leerlingen leren nepnieuws begrijpen door het zelf te maken én te verspreiden.

2E PRIJS • Cinekid (excl. vervoer)

2E PRIJS • Cinekid (excl. vervoer)

Volg met je klas een gloednieuwe workshop uit het MediaLab van het . Dit is een workshop waarbij gebruik gemaakt wordt van een nieuwe mediatechniek. Een echte primeur dus!

3E PRIJS • EYE

3E PRIJS • EYE

De winnaars van de 3e prijs krijgen een filmles van een filmdocent op school. Waarom bewaren we films? En waarom is dat belangrijk? In deze gastles denken de leerlingen na over filmisch erfgoed en onderzoeken ze het aan de hand van het thema school.

Provincieprijs

Provincieprijs

Provincieprijs

De winnaars van de provincies winnen een leuk pakket met diverse mediawijze prijzen voor de hele klas! Met onder andere goodies van Kidsweek, Kinderboeken.nl, IDFA, Uitgeverij Zwijsen, NTR, en nog veel meer!

Creatieve opdrachten

Video-opdracht

Video-opdracht

De winnaars van de Video-opdracht van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) winnen een filmworkshop in de klas! Een filmcoach van Hollywood in de klas komt een dagdeel bij de winnaars op school om een verbeterde versie (remake) van de Mini Movie te maken. Deze gaat vervolgens in première op het populaire YouTube kanaal van het filmfestival, waar deze waarschijnlijk meer dan 50.000 keer wordt bekeken!

Octopus Challenge

Octopus Challenge

De gelukkige winnaar van de Octopus Challenge van Myndr wint de enige, echte Octopus Award. Een prachtige trofee om mee te pronken in de klas.

Podcast-opdracht

Podcast-opdracht

De beste podcast-makers winnen voor hun hele klas een filmles van een Eye filmdocent op school. Tijdens deze filmles leren leerlingen wat er allemaal bij het maken van een film komt kijken.

Kranten-opdracht

Kranten-opdracht

De winnaars die de mooiste krant hebben gemaakt krijgen van Nieuws in de klas een workshop bij jou in de klas. Hoe wordt het nieuws gemaakt? Wat zijn betrouwbare media, hoe herken je nepnieuws? En natuurlijk zal een nieuwsquiz niet ontbreken.

3D wereld

3D wereld

Maak je eigen avatar-opdracht. De leerlingen die de leukste 3D wereld hebben gemaakt in Tinkercad winnen voor hun hele klas een filmles van een Eye filmdocent op school. In deze gastles denken de leerlingen na over filmisch erfgoed en onderzoeken ze het aan de hand van het thema school. De leerlingen die de mooiste avatars maken in Avachara winnen voor hun hele klas een filmles van een Eye filmdocent op school. In deze gastles denken de leerlingen na over filmisch erfgoed en onderzoeken ze dit aan de hand van het thema school.