1ste prijs

Beeld en Geluid &
NOS Jeugdjournaal

2e prijs

Eye Filmmuseum

3e prijs

MU Artspace & workshop

Provincie prijs

12x Mediawijs prijzenpakket

Speciaal
Onderwijs

Beeld en Geluid & NOS Jeugdjournaal

Hoofdprijzen

1ste prijs, Beeld en Geluid & NOS Jeugdjournaal

Met de hele klas naar Beeld en Geluid met een masterclass Jeugdjournaal (incl. vervoer)

De winnaars van MediaMasters 2019 brachten met hun klas en begeleiders een bezoek aan de Experience van Beeld en Geluid. Ook kregen zij een Jeugdjournaal masterclass cadeau! Een presentator van het NOS Jeugdjournaal leerde de klas hoe zij de allerbeste presentatie kunnen geven. Handig als je een keer een spreekbeurt moet geven!

Kijk op beeldengeluid.nl/schoolreisje voor meer informatie over Beeld en Geluid


1ste prijs: Beeld en Geluid

2e prijs, Eye Filmmuseum

Met de hele klas naar Eye Filmmuseum (incl. vervoer)

De winnaars van de 2e prijs gingen met de hele klas met film aan de slag in het enige filmmuseum van Nederland: Eye Filmmuseum in Amsterdam. Zij ontdekten de oudste camera’s, konden meespelen in een filmscène bij het Green Screen en speelden samen de filmquiz in de mini-cinema.

Wil je in de klas aan de slag met film(educatie) of ook een keer naar Eye Filmmuseum? Kijk op eyefilm.nl/educatie om te zien wat Eye nog meer biedt voor groep 7 en 8.

2e prijs: EYE Filmmuseum

3e prijs: MU Artspace (excl. vervoer)

Een rondleiding bij MU Artspace en volg de workshop ‘Computer Portraits’ (excl. vervoer)

De winnaars van de derde prijs kregen een rondleiding door de MU Artspace in Eindhoven, inclusief een speciale workshop ‘Computer Portraits’. In deze workshop mochten zij zelf aan de slag met de kunstinstallatie ‘’Face Detected’’ van Dries Depoorter. Depoorter maakte gebruik van gezichtsherkenning-software en daagde de klas uit om een zo mooi, of gek, mogelijk portret te maken. Er was maar 1 regel: als de computer zei: Stop, face detected! (Hou op, ik herken een gezicht) dan was jouw kunstwerk af. Lukte het de klas om een goed gelijkend gezicht te maken?

Kijk op mu.nl voor meer informatie over MU Artspace.

3e prijs: CODA VR Lab
Provincieprijs

Provincieprijs, 12 X

Een mediawijs prijzenpakket
De provincie prijswinnaars hebben een leuk pakket met diverse mediawijze prijzen voor de hele klas gewonnen!
Met onder andere leuke goodies van Klokhuis, Schooltv, VPRO Jeugd, Kidsweek en nog veel meer!

Video opdracht prijs

Filmworkshop in de klas
De winnaars van de Video Opdracht van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) hebben een filmworkshop in de klas gewonnen! Een filmcoach is een dagdeel bij de winnaars op school geweest om een verbeterde versie (remake) van hun Mini Movie te maken. Deze verbeterde versie is in première gegaan op het populaire YouTube kanaal van het filmfestival, waar deze waarschijnlijk meer dan 50.000 keer wordt bekeken! De film maakt kans geselecteerd te worden voor de landelijke finale van het KRFF in de mooiste bioscoop van Nederland.

Speciaal onderwijsprijs

1ste prijs, Beeld en Geluid & NOS Jeugdjournaal

Met de hele klas naar Beeld en Geluid met een masterclass Jeugdjournaal (incl. vervoer)

De winnaars van MediaMasters 2019 brachten met hun klas en begeleiders een bezoek aan de Experience van Beeld en Geluid. Ook kregen zij een Jeugdjournaal masterclass cadeau! Een presentator van het NOS Jeugdjournaal leerde de klas hoe zij de allerbeste presentatie kunnen geven. Handig als je een keer een spreekbeurt moet geven!

Kijk op beeldengeluid.nl/schoolreisje voor meer informatie over Beeld en Geluid


Speciaal onderwijsprijs: Beeld en Geluid

Prijzen na de Week van de Mediawijsheid

Na de Week van de Mediawijsheid gaat MediaMasters door! Door in de klas en thuis verder aan de slag te gaan met thematische MediaMissies in de verschillende MediaMasters wijken verzamelen jullie nog meer bits.
Gebruik de MediaMasters poster om het hele schooljaar bij te houden welke MediaMasters wijk jullie hebben afgerond. De MediaMissies zijn het hele jaar, op ieder moment beschikbaar. De drie klassen die op 1 juni 2020 de meeste punten hebben verzameld, winnen een speciale prijs.

1e prijs, Workshop RoboSchool in de klas

Met de klas: leren programmeren met Ozobot
RoboSchool komt bij jou in de klas met robots die je zelf kunt programmeren. In teams race je tegen elkaar met Ozobot. En je programmeert de robot voor een freestyle danswedstrijd. Wil je meer weten over programmeren met robots? Ga dan naar roboschool.nl

2e prijs, Nieuws in de klas workshop

Met de klas: leren hoe nieuws wordt gemaakt
Heb je de tweede prijs gewonnen in de jaarcompetitie? Dan geeft Nieuws in de klas een workshop bij jou in de klas. Hierin gaan jullie aan de slag met vragen als: Hoe wordt het nieuws gemaakt? Wat zijn betrouwbare media, hoe herken je nepnieuws? En natuurlijk zal een nieuwsquiz niet ontbreken.

3e prijs, het boek: What the hack?!

Alle leerlingen ontvangeen het boek ‘What the H@ck!’ In dit boek gaat André de strijd aan tegen cybercriminelen, als hij er ineens achter komt dat hij is gehackt en als zijn gegevens zijn gewist. Hij bedenkt een game en het anti-hack platform Hackshield, waarmee hij andere jongeren wil waarschuwen. Als DarkHacker13 dit ontdekt, valt hij op allerlei manieren aan. André komt steeds dieper in de problemen. Iemand verstuurt heel nare berichten namens hem en hij wordt zelfs aangehouden door de politie. Hoe ver durft de onzekere en verlegen André te gaan in zijn strijd tegen deze kwaadaardige hacker als hij weet dat hij alles kan verliezen? Ben jij zelf goed beschermd tegen hackers? Misschien niet helemaal. Maar dat ontdek je vanzelf als je What the h@ck! leest.

Speciaal onderwijs, MediaJungle-spel incl. workshop in de klas

Heb je de speciaal onderwijs jaarprijs gewonnen? Dan krijg je het Mediajungle bordspel! Dit is een bordspel met een app waarmee jullie aan de hand van filmpjes, doe- en discussieopdrachten in gesprek gaan over mediagebruik. Van selfies, gamen en fun tot en met gameverslaving, online pesten en sexting. Kletsen over media is leuk en leerzaam maar de Mediajungle is ook een game die je wilt spelen en winnen! En dat is niet het enige, je krijgt er ook nog eens een workshop bij, in de klas, waarbij je leert hoe jullie het beste het spel kunnen spelen.
Kijk voor meer informatie op mediajungle.eu

Voortgezet onderwijs-prijs

Workshop Beeldkraken in de klas

De winnaars van de voorgezet onderwijs competitie kregen een workshop Beeldkraken. Hoeveel afbeeldingen zie jij op een dag? Vaak scroll en swipe je heel wat afbeeldingen voorbij. Maar weet je dat een afbeelding vaak veel meer betekent dan de eerste indruk die het op jou achterlaat? Met de workshop Beeldkraken ging deze klas aan de slag om een afbeelding te ‘kraken’.

Kijk op beeldkraken.nl voor meer informatie over Beeldkraken


Speciaal onderwijsprijs: Beeld en Geluid

Speciaal voortgezet onderwijs-prijs

Virtual reality les over sociale media (incl. vr-brillen & begeleiding)

De winnaars van de speciaal voortgezet onderwijs competitie kregen een Virtual Reality-les over sociale media. Waar kan een foto terechtkomen die je via sociale media verspreidt? Kun je van vrienden verwachten dat ze jouw WhatsApp-bericht direct beantwoorden? Jongeren in het praktijkonderwijs zijn extra kwetsbaar en komen gemakkelijk in de problemen door sociale mediagebruik. De door Podium voor Onderwijs ontwikkelde les helpt jongeren bewuster met sociale media om te gaan met hulp van 360 graden video’s. De winnende klas kreeg bij deze les begeleiding van Podium voor Onderwijs & de vr-brillen werden gefaciliteerd door VR Learning Lab. De les werd bij hen in de klas gegeven.

Kijk voor meer informatie op: https://www.podiumvooronderwijs.nl/mediawijzer-vr


Speciaal onderwijsprijs: Beeld en Geluid