Terugblik MediaMasters

Milly en Tess zijn de trotse winnaars van Search Masters! Wie had dat gedacht? Dit was niet gelukt zonder jullie geweldige inzet, MediaMasters! Aan iedereen: van harte gefeliciteerd met jullie mooie mediawijze resultaten. Alle leerlingen hebben met het spelen van de landelijke wedstrijd het MediaMasters-certificaat behaald.

Er zijn twee klassen die we graag extra in het zonnetje zetten. Dat zijn groep 8 van de Nicolaas Maesschool uit Amsterdam en klas D4 van SBO de Griffel uit Heerlen. Dit gehele schooljaar mogen zij zichzelf namelijk de meest mediawijze klas van Nederland noemen. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

CadeauIn de prijzen gevallen?

Benieuwd of jullie een prijs hebben gewonnen? Of op welke plek jullie geëindigd zijn? Bekijk het snel in Mijn MediaMasters (eindscore) én kijk hier welke prijzen er ook alweer te winnen waren.

» Bekijk de winnaars

Winnaars creatieve opdrachtenKinderen achter laptop

Naast de hoofdprijzen vielen er dit jaar ook prijzen te winnen met de creatieve opdrachten op MediaMasters Extra. Kijk of jouw klas de leukste video, mooiste krant, tofste podcast, het gekste reclame-filmpje of beste nepnieuwsbericht heeft gemaakt.

» Naar de winnaars van de creatieve opdrachten

Deel de MediaMasters-certificaten uit

Alle leerlingen die mee hebben gedaan aan MediaMasters ontvangen een certificaat van deelname. Print deze uit en schrijf er desgewenst de namen van de leerlingen op.

» Download en print de certificaten

Meisje blijMediaMasters Prijzenfestijn

Nieuw dit jaar was het MediaMasters Prijzenfestijn! We hebben de toffe prijzen willekeurig verdeeld onder klassen die alle vijf de MediaMissies tijdens de Week van de Mediawijsheid hebben afgerond. Dit zorgde ervoor dat de kans op prijzen voor iedereen die deelnam aan MediaMasters, groter werd. Benieuwd of jullie een prijs hebben gewonnen?

» Check het MediaMasters Prijzenfestijn hier

MediaMasters ouderavond gemist?

Op donderdag 10 november organiseerde Family Factory de MediaMasters ouderavond. Kon een ouder of verzorger van iemand uit je klas er niet bij zijn? Deel dan deze link waarmee het terug te kijken is. Terugkijken is nog mogelijk t/m donderdag 17 november.

» MediaMasters ouderavond

Verder met MediaMasters?

Speel de ThemaMissiesThemaMissies

Wil je na de landelijke wedstrijd aan de slag met een specifiek thema zoals gamen, journalistiek of nepnieuws? Ga dan de rest van het schooljaar aan de slag met de ThemaMissies. De vijftien Missies zijn individueel te spelen en makkelijk mee te geven als huiswerk of als opdracht tijdens een schooldag.

» Meer informatie

Kinderen in gesprek met jufGa met elkaar in gesprek

Wil je liever klassikaal in gesprek? Maak dan vanaf vandaag gebruik van het Klassengesprek. Aan de hand van beeldmateriaal en stellingen ontdek je hoe jullie over bepaalde onderwerp, zoals online pesten, nepnieuws of WhatsApp denken. Het Klassengesprek is ook het gehele schooljaar beschikbaar.

» Naar het Klassengesprek

Meer inspiratie?

Wil je op de hoogte blijven van mediawijze initiatieven in het onderwijs en maandelijks inspiratie ontvangen om in de klas aan te slag te gaan met mediawijsheid? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van MediaMasters

» Aanmelden

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL