MediaMasters is gestart!

Vandaag zijn maar liefst 8000 klassen gestart met de landelijke wedstrijd van MediaMasters. Wil je nog deelnemen met je klas? Dat kan! We geven je nog enkele tips hoe je dit kunt doen. We wensen iedereen veel speelplezier toe.

Klas aanmaken

Heb je nog geen klas(sen) aangemaakt? Doe dat dan alsnog of dubbelcheck of je dat gedaan hebt in Mijn MediaMasters bij Alle klassen. Weet je niet zo goed hoe je een klas kunt aanmaken? Bekijk dan de speciale instructievideo.
» Maak hier je klas aan

Check de benodigde apparatuur

Werkt alle benodigde apparatuur, zoals het digibord, de internetverbinding en het geluid? Bekijk ook even of je met één van de juiste browsers aan de slag kunt: Chrome, Firefox, Safari of Edge. Indien gewenst kun je altijd voorafgaand aan de eerste MediaMissie even je cookies verwijderen en je cache leegmaken. Dit zorgt ervoor dat MediaMasters altijd goed laadt.

Hang de poster op

Mocht je de poster nog niet opgehangen hebben, doe dat dan alsnog. Vergeet niet om jullie klassennaam erop te schrijven. Deze hebben leerlingen nodig om thuis en in de klas met MediaMasters Extra aan de slag te kunnen. Zo kunnen leerlingen extra bits verdienen voor hun klas.
» Download de poster

Puzzelopdrachten voorbereiden

In MediaMissie 2 en 4 kom je drie puzzelopdrachten tegen die de leerlingen zelfstandig in groepjes kunnen oplossen. Je kunt de puzzelopdrachten uitprinten en als werkbladen uitdelen. Of laat de groepjes met een of meerdere devices een puzzelopdracht oplossen. Bereid de puzzelopdrachten van tevoren voor, zodat je weet wat je te wachten staat. Tips en de oplossingen van de puzzelopdrachten zijn te vinden bij Instructies in Mijn MediaMasters.
» Bekijk de puzzelopdrachten

Lees de handleiding door

Wil je graag nog even doorlezen hoe alles werkt? Neem dan de handleiding door. In de handleiding staat ook per dag beschreven welke onderwerpen en bronnen er per MediaMissie aan bod komen.
» Bekijk de handleiding

Creatieve opdrachten

Zoals ieder jaar zijn er ook weer een aantal creatieve opdrachten te doen op MediaMasters Extra die maar liefst 200 bits per opdracht waard zijn! We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

Vragen? Neem contact op met de helpdesk

De MediaMasters helpdesk zit klaar voor al je vragen en om te ondersteunen bij problemen. Kom je ergens niet helemaal uit? Mail dan vooral naar info@mediamasters.nl of neem telefonisch contact met ons op via: 035-7994084. De helpdesk is tot en met vrijdag 17 november op doordeweekse dagen van 08.00 – 17.00 uur bereikbaar.