Klaar voor MediaMasters?

Morgen is het zover! De landelijke wedstrijd van MediaMasters gaat van start. Via dit berichtje willen we je graag de laatste tips willen geven om er een succes van te maken. We wensen jullie alvast heel veel plezier!

Klaar voor MediaMasters? Bereid je nog even goed voor:

 • Hou je gegevens bij de hand
  Heb je de inloggegevens van Mijn MediaMasters bij de hand? Via Speloverzicht in het menu in Mijn MediaMasters start je vanaf morgen de MediaMissies. Deze zijn op elk moment te spelen, zolang ze alle vijf maar vóór vrijdag 11 november 15.00 uur gespeeld zijn.
 • Maak je klas(sen) aan
  Nog geen klas(sen) aangemaakt? Doe dat dan vandaag alsnog! Of dubbelcheck het in Mijn MediaMasters bij Alle klassen. Weet je niet zo goed hoe je een klas kunt aanmaken? Bekijk dan de speciale instructievideo.
  » Maak hier je klas aan
 • Check de benodigde apparatuur
  Werkt alle benodigde apparatuur, zoals het digibord, de internetverbinding en het geluid? Bekijk ook even of je met een ondersteunde browser werkt (Chrome, Firefox, Edge of Safari). Ook is het goed om, voorafgaand aan de eerste dag, je cookies te verwijderen en je cache te legen.
 • Speel de DemoMissie
  Wil je MediaMasters vandaag nog even uitproberen en kennismaken met het type vragen en de personages? Speel dan de DemoMissie!
  » Speel de DemoMissie
 • Hang de poster op in de klas
  Mocht je de poster nog niet opgehangen hebben, doe dat dan alsnog én vergeet niet jullie klassennaam erop te schrijven. Deze hebben leerlingen nodig om thuis of in de klas extra bits te kunnen verdienen met MediaMasters Extra.
  » Download de poster
 • Puzzelopdrachten voorbereiden en evt. uitprinten (nieuw dit jaar)
  Dit jaar is een nieuwe werkvorm toegevoegd aan MediaMasters: in MediaMissies 2 en 4 zitten puzzelopdrachten die de leerlingen in groepjes kunnen oplossen. Ook is het mogelijk om de opdrachten klassikaal uit te voeren. Je kunt deze opdrachten uitprinten en als werkbladen uitdelen, of de groepjes met één of meerdere devices laten werken. Verwijs ze door naar mediamasters.nl/leerlingen, zodat ze daar de opdrachten kunnen vinden. Meer informatie hierover vind je in het stappenplan.
  » Bekijk de puzzelopdrachten en uitleg
 • Download de handleiding
  Wil je graag nog even lezen wat je te wachten staat? Gebruik hiervoor de handleiding en print hem eventueel uit.
  » Download de handleiding
 • Optioneel: extra Chromebooks, laptops of tablets om bronnen zelf op devices op te roepen
  Zijn er extra Chromebook, laptops of tablets beschikbaar om de leerlingen naar antwoorden te laten zoeken? Dat kan bij sommige vragen en puzzelopdrachten handig zijn. Alle bronnen die in MediaMasters behandeld worden, zijn voor de leerlingen terug te vinden op mediamasters.nl/leerlingen.
 • Informeer ouders over MediaMasters en de MediaMasters ouderavond
  Wil je ouders op een makkelijke manier laten weten dat jullie in de klas MediaMasters spelen en uitnodigen voor de speciale MediaMasters ouderavond? Gebruik dan de speciale voorbeeldbrieven.
  » Download de voorbeeldbrieven
 • Print de certificaten alvast uit
  Alle leerlingen ontvangen na de landelijke wedstrijd van MediaMasters een certificaat van deelname. Print deze uit en schrijf er alvast de namen van de leerlingen op! Het is ook leuk om jullie burgemeester uit te nodigen om de certificaten te overhandigen. Hiervoor kan je onze speciale uitnodigingsbrief gebruiken (en deze natuurlijk naar wens aanpassen).
  » Download en print de certificaten
 • Vragen? Neem contact op met de helpdesk
  Kom je ergens niet helemaal uit? Mail dan vooral naar info@mediamasters.nl of neem t/m 11 november telefonisch contact met ons op via: 035-7994084. De helpdesk is op doordeweekse dagen van 08.00 – 17.00 uur bereikbaar.

Leuk om te weten

Family Factory MediaMasters ouderavond

Op donderdagavond 10 november 2022 organiseert Family Factory om 20.00 uur een gratis online ouderavond over mediaopvoeding, speciaal voor ouders of verzorgers wiens kinderen op school meedoen aan MediaMasters. Ingeborg Dijkstra neemt ouders op een laagdrempelige wijze mee in de thema’s waar kinderen tijdens MediaMasters mee te maken krijgen. Nodig jij de ouders en/of verzorgers van je klas ook uit? Gebruik dan de speciale uitnodiging voor in jullie nieuwsbrief.

» Meer informatie

Win een DigiScan voor jouw school

Fourcast for Education deelt een gehele DigiScan voor jouw school uit! De DigiScan brengt snel in kaart waar jouw school het snelst en de meeste winst kan boeken door digitale middelen en tools efficiënt, zinvol en gepast in te zetten. Hebben jullie interesse? Mail dan nu naar info@mediamasters.nl met als onderwerp ‘Fourcast for Education’ en wie weet maken jullie kans. De winnaar van de prijs wordt na de #WvdM bekend gemaakt.

» Maak kans op de prijs

Mediamatties logoMediamatties

Wist je dat ook ouders/verzorgers mee kunnen doen aan MediaMasters? Met Mediamatties gaan kinderen en opvoeders thuis op een uitdagende manier in gesprek over gamen, sociale media en internet. Mediamatties is vanaf morgen te vinden als opdracht op MediaMasters Extra.

» Ga naar Mediamatties

Het webinar ‘Hoe nu verder met digitale geletterdheid?’

Op woensdag 16 november 2022 organiseert Kennisnet van 15.30 – 17.00 uur een gratis online MediaMasters afterparty over hoe je in de klas verder kunt gaan met digitale geletterdheid. Dit is een mooie kans om, na alle kennis die je hebt opgedaan tijdens de landelijke wedstrijd van MediaMasters, door te pakken op dit onderwerp. Kom jij ook? Nodig ook gerust je collega’s uit!

» Meer informatie en aanmelden

Een dag offline met de ‘Dagje Uit’ challengeDagje uit Challenge

Heb je met je klas meegedaan aan de ‘Dagje Uit’ challenge van Myndr? Vergeet je opdracht dan niet in te leveren, zodat jullie al extra bits verdienen voor de landelijke wedstrijd van MediaMasters. Hoe is een dag zonder mobieltjes, tablets en digibord jullie bevallen?

» Opdracht inleveren

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.