De helft van de groepen 7/8 in Nederland zijn gestart met MediaMasters

Vandaag is het zover! Meer dan 7600 klassen zijn vandaag gestart met het spelen van MediaMasters. Dat is maar liefst 50% van alle groepen 7/8 in Nederland. Zij strijden allemaal op de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ én natuurlijk de super toffe mediawijze prijzen. Doen jullie ook mee?

Maak nog snel je klas aan

Wil je nog graag mee doen, maar heb je je klas nog niet aangemaakt? Geen probleem! Doe dat dan vandaag alsnog. Je kunt daarvoor de speciale instructievideo bekijken of direct inloggen via Mijn MediaMasters. Door het spelen van de game bouwen leerlingen een basiskennis mediawijsheid op terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen.

De finale

Start vanaf vandaag de MediaMissies en speel ze alle vijf vóór vrijdag 11 november 15.00 uur. Het maakt dus niet uit op welke dag je een MediaMissie speelt, zolang ze alle vijf (incl. finale) maar voor dit moment gespeeld zijn. En wist je dat je naast de vijf MediaMissies ook aan de slag kunt met de games op MediaMasters Extra? Leerlingen kunnen zo extra bits verdienen voor hun klas! Het enige wat zij nodig hebben is hun klassennaam. Vergeet het dus niet om dit op de poster te schrijven. Er zijn verschillende opdrachten waar de leerlingen thuis of in de klas mee aan de slag kunnen. Maar welke zijn dat? Dat lichten we in een ander nieuwsbericht voor je uit.

Print de certificaten alvast uit

Alle leerlingen ontvangen na de landelijke wedstrijd van MediaMasters een certificaat van deelname. Print deze uit en schrijf er alvast de namen van de leerlingen op! Het is ook leuk om jullie burgemeester uit te nodigen om de certificaten te overhandigen. Hiervoor kan je onze speciale uitnodigingsbrief gebruiken (en deze natuurlijk naar wens aanpassen).

» Download en print de certificaten

Vragen? Neem contact op met de helpdesk

Kom je ergens niet helemaal uit? Mail dan vooral naar info@mediamasters.nl of neem t/m 11 november telefonisch contact met ons op via: 035-7994084. De helpdesk is op doordeweekse dagen van 08.00 – 17.00 uur bereikbaar.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.