Win toffe prijzen met MediaMasters

De klassen die de meeste bits verdienen met MediaMasters maken kans op te gekke prijzen. Wil je weten welke prijzen er te winnen vallen? Lees het hieronder! We lichten de prijzen voor het regulier en speciaal (basis)onderwijs graag uit.

1e prijs: Beeld & Geluid Hilversum + workshop (incl. vervoer)

De winnaars van MediaMasters brengen met hun klas en begeleiders een bezoek aan het spiksplinternieuwe museum van Beeld & Geluid in Hilversum. Ook krijgen zij een workshop cadeau! Beeld & Geluid is de plek voor leren mét en óver media. Kijk voor meer informatie over interactieve workshops voor leerlingen en de online beeldfragmenten portal voor docenten op deze website.

2e prijs: Educatieve Escaperoom (incl. vervoer)

De winnaars van de 2e prijs krijgen een bezoek aan de Educatieve Escaperoom. Tijdens deze Escaperoom worden de leerlingen opgesloten in een ruimte vol games en spectaculaire licht- en geluidseffecten met als opdracht een missie te volbrengen. Dit gebeurt aan de hand van verschillende puzzels op het gebied van burgerschap, mediawijsheid, economie en computational thinking. Durven jullie het aan? Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de KB, nationale bibliotheek.

3e prijs: CODA (excl. vervoer)

De winnaars van de 3e prijs krijgen een klassenbezoek aan de Makerspace van CODA ExperienceLab. Ook krijgen jullie allemaal een 3D print! Tijdens een bezoek aan de Makerspace van CODA ExperienceLab maak je met je klas kennis met de wereld van VR en verschillende 3D printtechnologieën. De ontwerpen van alle leerlingen worden tijdens of na het bezoek geprint en later naar school toegestuurd!

4e prijs: Storyworld (excl. vervoer)

De winnaars van de 4e prijs mogen een bezoek brengen aan Storyworld in Groningen. In dit museum staat het maakproces van strips, animatie en games centraal. Neem een kijkje achter de schermen bij de studio’s en bekijk originele schetsen en storyboards. Gaan jullie er met deze winst vandoor? Maak snel je klas aan.

5e prijs: Stichting Technolab Leiden (excl. vervoer)

De winnaars van de 5eprijs gaan samen naar Technolab in Leiden, waar je in de wereld van programmeren stapt! De leerlingen mogen met echte robotonderdelen een eigen voertuig ontwerpen en gaan aan de slag met het voorprogrammeren om vervolgens kleine opdrachten uit te voeren. Uiteindelijk leggen de winnaars met alle gebouwde voertuigen een parcours af. Racen maar!

6e prijs: VR Learning Lab

De winnaars van de 6e en laatste prijs krijgen een DigiDag. Op deze dag komt een DigiDocent van het Virtual Reality Learning Lab bij jullie op school en denken jullie na over hoe de stad van de toekomst eruit gaat zien als we allemaal een slimme bril dragen waarmee we Augmented Reality kunnen ervaren. En sterker nog: je gaat jouw idee zelf maken in een game. Hoe tof is dat?

Speciaal onderwijs

1e prijs: Beeld & Geluid Hilversum + workshop (incl. vervoer)

De winnaars van de speciaal onderwijs competitie brengen met hun klas en begeleiders een bezoek aan het spiksplinternieuwe museum van Beeld & Geluid in Hilversum. Ook krijgen zij een workshop cadeau! Beeld & Geluid is de plek voor leren mét en óver media. Kijk voor meer informatie over interactieve workshops voor leerlingen en het online beeldfragmenten portal voor docenten op deze website.

2e prijs: Eye

De winnaars van de 2e prijs krijgen een filmles van een filmdocent op school. Waarom bewaren we films? En waarom is dat belangrijk? In deze gastles denken de leerlingen na over filmisch erfgoed en onderzoeken ze het aan de hand van het thema school.

3e prijs: Mediajungle pakket A

Win een Mediajungle pakket voor de gehele klas. Mediajungle helpt leerlingen en leraren op weg in de digitale wereld. Jullie ontvangen twee bordspellen, kletskaarten, de Super Fake Safari en het lespakket over desinformatie. Ga samen aan de slag in de jungle van media!

4e prijs: Break into the box

De winnaars van de 4e prijs krijgen een workshop op school van Break into the box. Tijdens deze workshop gaan jullie in groepjes een escape game spelen. Er moeten verschillende opdrachten worden opgelost over mediawijsheid om codes te kraken en boxen te openen. Lukt het jullie om alle codes te kraken binnen de tijd?

Naast deze prijzen hebben we ook prijzen per provincie en maken de winnaars van de creatieve opdrachten ook kans op een prijs. Meer informatie? Kijk dan op mediamasters.nl/prijzen

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL