Verdien extra bits door de opdrachten van Nieuws in de klas

Wil jij met de klas extra bits verdienen tijdens de landelijke wedstrijd met de Nieuws in de klas-opdracht?

Kinderen proberen extra bits te verdienen

Ga tijdens de landelijke wedstrijd van MediaMasters aan de slag met de extra opdracht van Nieuws in de klas. Vraag voor 24 oktober de gratis Nieuwsservice aan en je ontvangt verschillende kranten en tijdschriften op papier en digitaal voor de klas. Met de opdracht van Nieuws in de klas moeten leerlingen zelf een krant maken en het belangrijkste nieuws bepalen. Samen schrijven zij artikelen en kiezen afbeeldingen uit voor in de krant met behulp van de nieuwstool. Met deze opdracht verdienen leerlingen extra bits en maken zij nog meer kans op de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’.

Wat moet je doen om de extra bits te verdienen?

  1. Maak een account aan en bestel de Nieuwsservice voor docenten en digitaal voor 24 oktober.
  2. Tijdens de landelijke wedstrijd bepalen de leerlingen het belangrijkste nieuws. Maak hierbij gebruik van de kranten of bekijk het nieuws digitaal.
  3. Maak de krant. Nadat de klas het belangrijkste nieuws heeft geselecteerd is het tijd om de artikelen te schrijven met de nieuwstool.
  4. Stuur de krant op naar info@mediamasters.nl.

 

De redactie van MediaMasters beoordeelt de krant en zorgt ervoor dat de bits worden toegevoegd aan het klassentotaal.

» klik hier voor tips en meer informatie

Win een workshop Nieuwswijsheid.

De klas die de mooiste krant heeft gemaakt wint een mediawijze prijs. Nieuws in de klas komt langs om een workshop Nieuwswijsheid te geven. De beste kranten worden ook uitgelicht op de website van Nieuws in de klas en MediaMasters.

» Benieuwd naar alle andere prijzen die te winnen zijn? Check ze snel.

Wil je ook je meedoen aan MediaMasters? Schrijf je snel in!

Nog een maand voordat de strijd om de titel ‘Meest mediawijze (speciaal onderwijs-)klas van Nederland’ weer los barst. Gaat jouw klas er met de winst vandoor? Schrijf je dan nu gratis in voor MediaMasters en ga van 4 t/m 12 november 2021, tijdens de Week van de Mediawijsheid, aan de slag met mediawijze thema’s, zoals: WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws.

» Schrijf je hier in

Ben je nieuwsgierig of MediaMasters iets voor jou is?

Maak vrijblijvend een account aan en speel alleen of met de klas de DemoMissie. Als leraar kun je alvast oefenen met de techniek en de werkwijze van MediaMasters. Leerlingen maken tijdens de DemoMissie kennis met de personages en het verhaal van schooljaar 2021/2022.

» Speel de DemoMissie

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL