Terugblik eerste speldagen

Woensdag 3 november is MediaMasters van start gegaan. Meer dan 8000 klassen zijn met elkaar de strijd aan gegaan om de meest mediawijze klas van Nederland te worden. 

Search Masters

Dit jaar nemen leerlingen deel aan het spel Search Masters. In deze wedstrijd nemen 5 teams het tegen elkaar op om zoveel mogelijk sleutels te vinden, terwijl ze uit handen proberen te blijven van De Jager. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen de deelnemers van Search Masters helpen bij het verzamelen van de sleutels door vragen over de kansen en gevaren van (digitale) media te beantwoorden. In de eerste paar speldagen kwamen vragen over o.a. gamen en wat je wel en niet op sociale media kan delen langs. 

Record

Dit jaar is een bijzonder jaar voor MediaMasters. Voor het eerst sinds de eerste editie in 2010 nemen er meer dan 180.000 leerlingen deel aan MediaMasters. Gaan jullie ook met elkaar de strijd aan? En worden jullie de meest mediawijze klas van Nederland? 

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL