Speel Mediamasters in het speciaal onderwijs

Wist je dat MediaMasters ook toegankelijk is voor het speciaal onderwijs? Dove en slechthorende kinderen en leerkrachten uit het speciaal en reguliere onderwijs kunnen MediaMasters afleveringen met gebarentaal bekijken. Scholen met slechtziende of blinde leerlingen kunnen op aanvraag een document verkrijgen dat geschikt is voor uitlezen met een brailleregel.

Koninklijke Kentalis

De filmafleveringen in MediaMasters zijn voorzien van ondertiteling en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal. De gebaren zijn ook dit jaar mede mogelijke gemaakt door een samenwerking met onze partner Koninklijke Kentalis.

Document voor brailleleesregel

Wil je voor jouw klas een Word-document ontvangen dat geschikt is voor de brailleleesregel? Stuur dan een mail naar info@mediamasters.nl. Dit document bevat de vragen en de antwoorden, zodat leerlingen met de leerkracht kunnen meelezen. Deze is beschikbaar voor de DemoMissie en tijdens de landelijke competitie ook verkrijgbaar voor de MediaMissies.

Doe mee aan MediaMasters

Maak snel je klas aan en wie weet gaan jullie er met de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ vandoor. Daarnaast maken jullie ook kans op mediawijze prijzen.

Doe je mee? Maak hier je klas aan! >>

Speciaal onderwijsprijs

Beeld en Geluid Den Haag

Het speciaal onderwijs heeft een eigen klassement met een bijbehorende mediawijze hoofdprijs:

De winnaars brengen met de hele klas een bezoek aan Beeld en Geluid Den Haag en krijgen de workshop Verhalenfabriek cadeau! Zij leren dan beeldverhalen analyseren en gaan zelf een eigen fictiefilm maken. Vervolgens krijgen de winnaars ook nog eens een Meet & Greet met de cast van MediaMasters. Hoe tof is dat? Klik hier voor meer informatie.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL