Speel MediaMasters en win gave prijzen

Benieuwd naar wat er dit jaar te winnen valt met MediaMasters? Lees dan verder.

Doe mee aan de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid en maak kans op één van de vele prijzen. Deze prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door de netwerkpartners die dit jaar bijdragen aan MediaMasters.

MediaMasters heeft twee competities, namelijk de basisonderwijscompetitie en de speciaal onderwijscompetitie. De klassen die tijdens de landelijke wedstrijd (4 t/m 12 november 2021) de meeste bits scoren maken kans op één van de mediawijze prijzen.

Prijzen voor het basisonderwijs:

1e prijs – Beeld en Geluid Den Haag + workshop Fake News (incl. vervoer)
De winnaars van MediaMasters brengen met hun klas en begeleiders een bezoek aan Beeld en Geluid Den Haag. Ook krijgen zij de workshop Fake News cadeau! Deze workshop laat zien welke technieken en mechanismen schuilgaan achter desinformatie. Leerlingen leren nepnieuws begrijpen door het zelf te maken én te verspreiden.

2e prijs – Educatieve escaperoom (incl. vervoer)
De winnaars van de 2e prijs krijgen een bezoek aan de Educatieve Escape Room. Tijdens deze Escape Room worden de leerlingen opgesloten in een ruimte vol games en spectaculaire licht- en geluidseffecten met als opdracht een missie te volbrengen. Dit gebeurt aan de hand van verschillende puzzels op het gebied van burgerschap, mediawijsheid, economie en computational thinking. Durf jij het aan? Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de KB, de Nationale Bibliotheek.

3e prijs – CODA (excl. vervoer)
Win een klassenbezoek aan de Makerspace van CODA ExperienceLab en krijg allemaal een 3D print! Tijdens een bezoek aan de Makerspace van CODA ExperienceLab maak je met je klas kennis met de wereld van VR en verschillende 3D printtechnologieën. De ontwerpen van alle leerlingen worden tijdens of na het bezoek geprint en later naar school toegestuurd!

4e prijs – Storyworld (excl. vervoer)
De winnaars van de 4e prijs brengen samen een bezoek aan Storyworld. Wat is een beeldverhaal? En hoe wordt het gemaakt? In dit museum staat het maakproces van strips, animatie en games centraal. Neem een kijkje achter de schermen bij de studio’s en bekijk originele schetsen en storyboards.

5e prijs – MU (excl. vervoer)
De winnende klas mag kiezen uit een (virtuele) tour door MU of de Codekunst Show op school. De onderwerpen bij MU lopen erg uiteen! Tijdens de Codekunst Show duiken jullie dieper in de wereld van de digitale kunst. De show vindt plaats in de aula en is interactief, grappig en vraagt in spelvorm om input van leerlingen. Kunnen jullie niet naar MU komen? Dan komt MU bij jou! Lees Codekunst Show meer over de Alternative Tours.

Provincieprijs – Mediawijs prijzenpakket
De winnaars van de provincies winnen een leuk pakket met diverse mediawijze prijzen voor de hele klas! Met onder andere goodies van Kidsweek, Kinderboeken.nl, IDFA, Uitgeverij Zwijsen, NTR, en nog veel meer!

Prijzen voor het speciaal onderwijs:

1e prijs – Beeld en Geluid Den Haag + Workshop Fake News (incl. vervoer) De winnaars van de speciaal onderwijs competitie brengen met hun klas en begeleiders een bezoek aan Beeld en Geluid Den Haag. Ook krijgen zij de workshop Fake News cadeau! Deze workshop laat zien welke technieken en mechanismen schuilgaan achter desinformatie. Leerlingen leren nepnieuws begrijpen door het zelf te maken én te verspreiden.

2e prijs – Cindekid (excl. vervoer) Volg met je klas een gloednieuwe workshop uit het MediaLab van het . Dit is een workshop waarbij gebruik gemaakt wordt van een nieuwe mediatechniek. Een echte primeur dus!

3e prijs – EYE
De winnaars van de 3e prijs krijgen een filmles van een filmdocent op school. Waarom bewaren we films? En waarom is dat belangrijk? In deze gastles denken de leerlingen na over filmisch erfgoed en onderzoeken ze het aan de hand van het thema school.

Provincieprijs – Mediawijs prijzenpakket
De winnaars van de provincies winnen een leuk pakket met diverse mediawijze prijzen voor de hele klas! Met onder andere goodies van Kidsweek, Kinderboeken.nl, IDFA, Uitgeverij Zwijsen, NTR, en nog veel meer!

Ook zijn er een paar leuke prijzen beschikbaar voor de creatieve opdrachten op MediaMasters Extra, zoals een Octopus Challenge
>>Bekijk alle prijzen hier
Ook kans maken op deze prijzen? Schrijf je dan nu in en maak je klas aan.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL