Schrijf je alvast in voor MediaMasters

Het is weer mogelijk om je in te schrijven voor een nieuw jaar MediaMasters! 
De zomervakantie staat bijna voor de deur. Wellicht ben je al bezig met de voorbereidingen voor komend schooljaar. Mocht je al zeker weten dat je deel wil nemen aan de landelijke wedstrijd van MediaMasters (9 t/m 17 november), dan kun je nu alvast je klas aanmaken. Log hiervoor in op Mijn MediaMasters. Kies in het menu voor ‘Alle klassen’ en vervolgens klik je op de roze button rechtsboven, ‘Maak klas aan’. Nu ben je ingeschreven voor MediaMasters!

Voor nu, heel veel succes met de laatste loodjes en alvast een fijne zomervakantie!

Een nieuw en superspannend verhaal

Een bonte groep van vier jongeren gaan nietsvermoedend op zomerkamp. Aangekomen op de plaats van bestemming blijkt tot hun grote ongenoegen dat ze ondergedompeld worden in een totale digitale detox. Weglopen lijkt de enige optie. Maar de leider van het kamp heeft een geavanceerd beveiligingssysteem… Lukt het de jongeren om samen te werken en het systeem te omzeilen? En waarom is de leider eigenlijk zo negatief over (digitale) media?

» Maak je klas(sen) aan

MediaMasters PrijzenfestijnDemoMissie

Vanaf 12 september is het mogelijk om de DemoMissie te spelen. In de DemoMissie maken jullie kennis met de verhaallijn, de verschillende soorten vragen en de werking van MediaMasters. Doe je voor het eerst mee of wil je je weer even opfrissen voor de landelijke wedstrijd? Speel dan de DemoMissie!

MediaMasters Extra Kinderen achter laptop

Tijdens de landelijke wedstrijd van MediaMasters kunnen leerlingen thuis extra bits verdienen door het volbrengen van leuke opdrachten op MediaMasters Extra. De klas die tijdens de landelijke wedstrijd de meeste bits scoort, mag zich de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ noemen én wint een mooie prijs. De games op MediaMasters Extra komen vanaf 9 november beschikbaar.

Meisje blijEvaluatiepunten

Iedere zomer werken we hard aan de nieuwe editie van MediaMasters. Ook dit jaar nemen we weer punten van de afgelopen evaluatie mee. Daarmee hopen we dat deze editie nóg beter aansluit bij jullie behoeftes.

 

Week van de Mediawijsheid 2023

MediaMasters is een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november) en tijdens deze week gaan we samen aan de slag om sociaal gedrag online te stimuleren. Spreek je ook uit tegen kwetsend gedrag online en bespreek dit thema in de klas tijdens de Week van de Mediawijsheid. Door niet toe te kijken, maar een halt te roepen tegen asociaal en onwenselijk gedrag, maken we samen duidelijk dat dit niet oké of normaal is.

» Meer informatie