Puzzelopdrachten in groepjes

Dit jaar is er een nieuwe werkvorm toegevoegd aan MediaMasters, zodat niet alle onderdelen klassikaal uitgevoerd hoeven te worden. Door de nieuwe puzzelopdrachten kunnen leerlingen namelijk vanaf dit jaar ook in groepjes aan de slag met MediaMasters. Benieuwd hoe? Lees het hieronder.

Wat zijn puzzelopdrachten?

In MediaMissies 2 en 4 komen  puzzelopdrachten voorbij die leerlingen in groepjes kunnen oplossen. Je kunt de puzzelopdrachten uitprinten en als werkbladen uitdelen, of de groepjes met één of meerdere devices puzzelopdrachten laten oplossen. Ze kunnen dan gebruik maken van een kladblaadje. Je kunt leerlingen dan doorverwijzen naar mediamasters.nl/leerlingen.

Liever klassikaal spelen?

Dat kan! Hoewel het aangeraden wordt om de puzzelopdrachten in kleinere groepjes uit te voeren, is het zeker niet verplicht. De puzzelopdracht kan namelijk ook klassikaal samen op het digibord opgelost worden. Voor de beste (tijds)ervaring raden wij echter aan om tegelijkertijd verschillende groepjes digitaal of met werkbladen de puzzelopdrachten te laten oplossen.

Er zijn drie puzzelopdrachten te verdelen over de groepjes leerlingen en zullen naar verwachting 10 tot 15 minuten in beslag nemen. De puzzels vormen in volgorde van 1 t/m 3 een oplossing die in de MediaMasters spelomgeving op het digibord moet worden ingevoerd. Vervolgens kun je klassikaal doorgaan met MediaMasters. De linkjes naar de puzzelopdrachten/werkbladen zijn te vinden in Mijn MediaMasters onder Instructies.

Wil je meer informatie over de verschillende vraagvormen van MediaMasters? Lees dan nu de handleiding en ontdek alles over de verschillende vragen!

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL