NIEUWSBEGRIP LES -#HIERNIET! – NIVEAU B

Leraren opgelet! Er staat weer een mooie les voor jullie klaar. Nieuwsbegrip heeft in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid een extra les op niveau B ontwikkeld. De les sluit aan bij de Week van de Mediawijsheid 2023 (10 t/m 17 november).

#Hierniet: 

Dit jaar staat de Week van de Mediawijsheid volledig in het teken van #hierniet. De campagne richt zich op het stimuleren van sociaal gedrag online en het stellen van duidelijke grenzen bij kwetsend online gedrag. In een tijd waarin bijna iedereen, inclusief kinderen, actief is op sociale media, is dit onderwerp belangrijker dan ooit. Wil je hierover in gesprek met je klas? Ga dan aan de slag met deze extra les op niveau B.

» Bekijk de les

MediaMasters

Tijdens de Week van de Mediawijsheid worden groepen 7 en/of 8 uitgenodigd om deel te nemen aan MediaMasters, een serious game die de kansen en gevaren van (digitale) media verkent. Deze extra les biedt jou de gelegenheid om met je klas in gesprek te gaan over dit belangrijke onderwerp. Heb jij je klas al aangemaakt voor de landelijke wedstrijd voor MediaMasters? Doe dat gratis voor 9 november. 

» Klas aanmaken