Nieuw voor het speciaal onderwijs: de vragen van Mediamasters zijn geschikt voor de brailleregel

Wist je dat MediaMasters ook toegankelijk is voor het speciaal onderwijs? Sinds dit schooljaar is het mogelijk om voor slechtziende of blinde leerlingen een Word-document aan te vragen met de vragen en antwoorden van MediaMasters. Dit document is geschikt voor de brailleleesregel. Zo kunnen de leerlingen tijdens de MediaMissies zelf meelezen. Dove en slechthorende kinderen en leerkrachten uit het speciaal en reguliere onderwijs kunnen MediaMasters afleveringen met gebarentaal bekijken.

Aanvraag Word-document brailleleesregel

Wil je voor jouw klas een Word-document ontvangen dat geschikt is voor de brailleleesregel? Stuur dan een mail naar info@mediamasters.nl. Dit document bevat de vragen en de antwoorden, zodat leerlingen met de leerkracht kunnen meelezen. Deze is nu al beschikbaar voor de DemoMissie en binnenkort ook beschikbaar voor de landelijke competitie.

DemoMissie

Goed voorbereid starten met de landelijke wedstrijd? Speel de DemoMissie! In de DemoMissie komen alle onderdelen van de landelijke wedstrijd aan bod en leren je leerlingen alvast de personages kennen.

Wat heb je nodig?

  • Een Mijn MediaMasters-account met één of meerdere aangemaakte klassen
  • Digibord
  • Goed internet
  • 45 minuten speeltijd

Eerder meegedaan? Log dan in met je bestaande account en maak vóór 5 november een klas aan.

Doe je mee? Maak hier je klas aan! >>

Veel speelplezier met MediaMasters gewenst!

 

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL