Nieuw dit jaar: MediaMasters Prijzenfestijn

Hoewel er maar één klas kan zijn die de meeste bits verdiend, is iedereen die meedoet aan MediaMasters een winnaar! Daarom houden we dit jaar voor het eerst een speciale prijsuitreiking waarbij iedereen kans maakt om te winnen: het MediaMasters Prijzenfestijn. 

MediaMasters Prijzenfestijn

Om de kansen op prijzen voor iedereen die deelneemt aan MediaMasters te vergroten, organiseren we dit jaar voor het eerst het MediaMasters Prijzenfestijn dankzij onderstaande partners. Alle klassen die dit jaar deel hebben genomen aan MediaMasters en alle 5 de MediaMissies hebben volbracht maken kans op één van deze te gekke prijzen. De winnaars van het Prijzenfestijn worden na de Week van de Mediawijsheid bekendgemaakt. 

Prijzen

Digiwijzer licentie

Win een licentie voor de leeromgeving van Digiwijzer. Alle leerlingen en leerkrachten kunnen hier binnen een eigen omgeving gebruik van maken. De omgeving is opgesplitst in de 4 thema’s van Digitale Geletterdheid, namelijk Mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden, Informatievaardigheden en Computational Thinking.

Gastles EYE

De tweede prijs is een gastles bij jou op school. Waarom bewaren we films? En waarom is dat belangrijk? In deze gastles denken de leerlingen na over filmisch erfgoed en onderzoeken ze het aan de hand van het thema school.

Greenscreenbox

De winnaars winnen een toffe Greenscreenbox. Met deze box kunnen leerlingen hun eigen films voor een greenscreen maken. Daarnaast krijgen jullie ook een handige Toolbox, een e-book, handleiding en gratis lesproject naar keuze. Een volledige box om lekker aan de slag te gaan dus. Zet hem op tafel, zet je tablet aan en filmen maar!

Mediajungle pakket A

Mediajungle helpt leerlingen en leraren op weg in de digitale wereld. Jullie ontvangen twee bordspellen, kletskaarten, de Super Fake Safari en het lespakket over desinformatie. Ga samen aan de slag in de jungle van media!

Workshop van voorlichting op scholen

Deze prijs bestaat uit drie workshops van ongeveer 45 à 60 minuten. Zo gaan jullie samen in op de thema’s sociale media en gamen. In de derde voorlichting sluiten jullie af met een interactieve quiz. Tijdens de interactieve quiz komen vragen voorbij uit de eerste en tweede les, maar ook verdiepende, nieuwe vragen.

Alle prijzen worden mede mogelijk gemaakt door de netwerkpartners.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL