Mediamasters wordt vernieuwd!

MediaMasters wordt dit jaar tijdens de zomer vernieuwd! De game krijgt een nieuwe uitstraling, en zal worden aangepakt op onder andere gebruiksvriendelijkheid, vormgeving en techniek. Netwerk Mediawijsheid gaat hiervoor een samenwerking aan met ontwikkelaar DTT uit Amsterdam.

Jaarlijks schrijven ruim 6.500 klassen uit Nederland zich in voor de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid. Een week lang strijden bijna 150.000 leerlingen samen met hun klas om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’.“Het is voor MediaMasters belangrijk om zich te blijven vernieuwen om aan te sluiten op de huidige ontwikkelingen in het onderwijs en de wensen van leraren”, aldus Aniek Breevoort, productmanager MediaMasters. “DTT brengt ruim een decennium aan ervaring mee en is een belangrijke speler op het gebied van game ontwikkeling. We zijn benieuwd naar hun nieuwe inzichten en verheugen ons op de samenwerking”.

De vernieuwing is inmiddels van start en zal gedurende de zomer van 2021 plaatsvinden. DTT is bijzonder enthousiast over de vernieuwing van het prachtige MediaMasters en ziet de samenwerking met het Netwerk Mediawijsheid vol vertrouwen tegemoet. “Wij zien uit naar een geslaagde Week van Mediawijsheid, waarin spanning, innovatie en mediabewustzijn centraal staan”, aldus DTT. MediaMasters streeft ernaar om in september 2021, tijdens de start van het nieuwe schooljaar, de nieuwe versie te lanceren. Ondertussen houden we je op deze website op de hoogte van de voortgang.

MediaMasters: ontdek de wereld van mediawijsheid

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Leerlingen worden uitgedaagd om samen de MediaMissies te volbrengen; in de klas én thuis.’ De landelijke wedstrijd vindt plaats tijdens de Week van de Mediawijsheid van 4 t/m 12 november 2021.

Meedenken over het nieuwe MediaMasters?

Heb je feedback op de huidige game die we moeten meenemen in de ontwikkeling, of wil je graag mee beslissen hoe MediaMasters eruit moet komen te zien? Meld je dan aan voor het MediaMasters expertpanel via info@mediamasters.nl.

 

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL