MediaMasters voor speciaal (basis)onderwijs

MediaMasters is een serious game, speciaal voor groep 7 en/of 8 van het regulier én speciaal (basis)onderwijs. Klassen uit het speciaal onderwijs hebben een eigen klassement en maken daarom ook kans op mooie prijzen. Worden jullie de meest mediawijze speciaal onderwijs klas van Nederland? 

Mogelijkheden voor klassen uit het speciaal onderwijs 

Speciaal voor klassen uit het speciaal onderwijs zijn er extra hulpmiddelen beschikbaar die het spelen van MediaMasters toegankelijker kunnen maken. Zo zijn de afleveringen ondertiteld en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal voor slechthorende of dove kinderen. Ook is MediaMasters beschikbaar met audiodescriptie. Dit maakt bewegende beelden begrijpelijk en toegankelijk voor blinde of slechtziende kinderen. 

Voortgezet speciaal onderwijs

De verhaallijn en het niveau van de vragen in MediaMasters zijn gericht op de cognitieve leeftijd 10-12 jaar. Maar je bent van harte welkom om mee te doen met een V(S)O-klas. Er is echter geen competitie verbonden aan het voortgezet (speciaal) onderwijs; klassen maken dus geen kans op een prijs. 

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL