Mediamasters ook geschikt voor het speciaal

Ook dit jaar is MediaMasters beschikbaar voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Het speciaal onderwijs heeft een eigen klassement en leerlingen strijden om de titel ‘Meest mediawijze (speciaal onderwijs-)klas van Nederland’ en mooie prijzen.

De verhaallijn en het niveau van de vragen zijn gericht op de cognitieve leeftijd 10-12 jaar.

MediaMasters voor slechtziende of blinde kinderen.

Dit jaar is MediaMasters voor het eerst beschikbaar met audiodescriptie. Audiodescriptie maakt bewegende beelden begrijpelijk en toegankelijk voor blinde en slechtziende kinderen. Ook kunnen scholen op aanvraag een document verkrijgen dat geschikt is voor uitlezen met een brailleregel. Wil je voor jouw klas een document ontvangen dat geschikt is voor de brailleleesregel? Mail dan naar info@mediamasters.nl.

MediaMasters voor dove en slechthorende kinderen.

De afleveringen zijn ondertiteld en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal voor slechthorende en dove kinderen. De vertaling naar Nederlandse gebarentaal wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Kentalis.

Speciaal onderwijsprijs

Het speciaal onderwijs heeft een eigen klassement met bijbehorende prijzen.

Gaat jouw klas met de hoofdprijs er vandoor? Schrijf je dan nu in.

Speel nu de DemoMissie

Goed voorbereid starten met de landelijke wedstrijd? Neem 45 minuten de tijd voor de DemoMissie! Ook de DemoMissie is toegankelijk voor het speciaal onderwijs. Tijdens de DemoMissie maak je kennis met alle onderdelen van de landelijke wedstrijd en leren je leerlingen de nieuwe personages kennen.

Wat heb je nodig?

  • Een Mijn MediaMasters-account met één of meerdere aangemaakte klassen
  • Een Digibord
  • Goed internet

Doe je mee? Maak hier je klas aan!

Als je deze drie stappen heb doorgelopen heb je recht op de extra bits. Zodra het bewijsmateriaal is beoordeeld door Myndr, krijg je via MediaMasters je punten toegekend en zijn ze terug te vinden op Mijn MediaMasters.

» Kijk voor meer informatie op www.myndr.nl/offline-dag

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL