MediaMasters Extra: wat kun je verwachten?

Vandaag zijn duizenden klassen gestart met het spelen van MediaMasters! Wist je dat je naast de vijf MediaMissies ook aan de slag kunt met de games op MediaMasters Extra? Leerlingen kunnen zo extra bits verdienen voor hun klas! Het enige wat zij nodig hebben is hun klassennaam. Vergeet het dus niet om dit op de poster te schrijven. Er zijn verschillende opdrachten waar de leerlingen thuis of in de klas mee aan de slag kunnen. Maar welke zijn dat? We lichten ze hieronder voor je uit. 

Data Detox Game

Leerlingen zoeken, surfend over het web, naar de schat van een legendarische hacker. Maar pas op, er zijn andere kapers op de kust! Accepteren de leerlingen – om hen voor te blijven – alle cookies die ze tegenkomen? De beste schatzoeker is degene die weet wat ie prijsgeeft.

Beeldkraken Quiz

Leerlingen leren dat er achter elk beeld dat ze op sociale media tegenkomen een bepaalde betekenis zit. Tijdens deze quiz moeten leerlingen 4 beelden ‘kraken’ om extra bits voor hun klas te verdienen. Gaan jullie hiermee aan de slag?

Test: Wat voor mediatype ben jij? 

Hoe gebruikt een leerling (sociale) media? Als een media-atleet, teamspeler of yogi? Met deze test ontdekken ze wat voor mediatype ze zijn! 

Mijn Cyberrijbewijs

Maak namens je leraar, je ouders en je vrienden ONMOGELIJKE keuzes in KRANKZINNIGE situaties! Gaan ze zich redden bij DIGITALE NOODGEVALLEN? En weet jij zelf beter wat je moet doen? Ga aan de slag met Mijn Cyberrijbewijs!

Mediamatties

Mediamatties is een game die gespeeld kan worden door leerlingen samen met hun ouders/verzorgers. Wordt er thuis weleens gepraat over gamen, sociale media en internet? Kinderen en hun ouders hebben hier vaak een verschillende mening over. Wat kunnen kinderen en ouders van elkaar opsteken? Kom erachter door Mediamatties te spelen. 

MediaQuiz

In de MediaQuiz beantwoorden leerlingen verschillende vragen over media. Hoeveel vragen hebben jullie er goed?

OnlineMasters

Je digitale voetafdruk is het spoor van gegevens dat je achterlaat wanneer je het internet gebruikt: denk aan de websites die je bezoekt en de informatie die je online deelt. Tijdens deze game ontdekken leerlingen welk spoor zij online achterlaten. 

AR(e) you ready? 

Met een slimme bril kun je dingen in de echte wereld zien die er niet echt zijn. Denk bijvoorbeeld aan Snapchat filters. Deze techniek heet Augmented Reality. Speel de game, en leerlingen ontdekken hoe de slimme bril de toekomst kan veranderen.

Slecht Nieuws Junior

Verspreid nepnieuws en houd iedereen voor de gek! De schooldirecteur maakt de leerlingen de baas van de schoolwebsite en zij bepalen zelf waar er over geschreven wordt. Maar pas op, als er teveel gelogen wordt gelooft niemand het meer.

HackShield

Cyber Agents opgelet: Ignos heeft zichzelf gekroond! Maar… we willen helemaal geen koning die desinformatie verspreidt. Laat de leerlingen Lux helpen en ze leren over online positief gedrag.

What’s Nep? 

What’s nep en wat niet? Speel de battle tegen je ouder, vrienden of klasgenoten en ontdek nieuwe dingen over sexting en de wondere wereld van de socials!

Creatieve opdrachten

Naast bovenstaande opdrachten zijn er ook nog andere creatieve opdrachten, zoals:

  • Nepnieuws-opdracht
  • Razende Redactie
  • Podcast-opdracht
  • Video-opdracht

Met deze opdrachten zijn er ook nog losse prijzen te winnen. Ben je benieuwd welke prijzen dat zijn? Neem een kijkje op: mediamasters.nl/prijzen.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL