MediaMasters Extra opdrachten

Tijdens de landelijke wedstrijd van MediaMasters kunnen de leerlingen extra bits verdienen door aan de slag te gaan met de opdrachten op MediaMasters Extra! Deze opdrachten zijn optioneel en kunnen individueel of in groepjes uitgevoerd worden.

Kinderen maken een extra opdrachten

Naast dat de klas extra bits verdient, maakt de klas ook kans op extra mediawijze prijzen. Er zijn verschillende opdrachten waarmee je samen met de klas aan de slag kunt gaan.

Alle opdrachten op MediaMasters Extra

Octopus Challenge

Als je online werkt ben je voortdurend aan het multitasken. Maak daarom een filmpje van maximaal 30 seconden waarin een leerling of de klas zoveel mogelijk dingen tegelijk doet. Is jouw klas het beste in multitasken? Dan win je de enige, echte Octopus Award.

Maak je eigen avatar-opdracht

Laat leerlingen een eigen gamecharacter maken met behulp van de Avachara tool. Leerlingen die de mooiste avatars maken in Avachara winnen voor hun hele klas een filmles van een Eye filmdocent op school.

Podcast Challenge

Maak samen met je leerlingen een podcast en neem de luisteraars mee in een mooi verhaal of interview over online vriendschap. De beste podcast-makers winnen een filmles van een Eye filmdocent in de klas.

Nieuws in de klas-opdracht

Met de opdracht van Nieuws in de klas moeten leerlingen zelf een krant maken en het belangrijkste nieuws bepalen. Samen schrijven zij artikelen en kiezen afbeeldingen uit voor in de krant met behulp van de nieuwstool. De klas die de mooiste krant heeft gemaakt wint een workshop van Nieuws in de klas.

KRFF opdracht

Leerlingen maken een korte film over kinderrechten. Met deze opdracht doet de klas gelijk mee. De vijf klassen met de leukste film winnen een filmworkshop in de klas.

Beeldkraken Quiz

Nikki wil een klimaatneutrale zeiltocht over de wereld maken en is op zoek naar hulp! Leerlingen gaan samen met hun ouders, broers en zussen of vrienden, op avontuur in de online game. Samen ontdekken ze meer over technologie en leren ze digitale skills.

De Grootste Online Escaperoom

Nikki wil een klimaatneutrale zeiltocht over de wereld maken en is op zoek naar hulp! Leerlingen gaan samen met hun ouders, broers en zussen of vrienden, op avontuur in de online game. Samen ontdekken ze meer over technologie en leren ze digitale skills.

Slecht Nieuws Junior Game

Verspreid nepnieuws en houd iedereen voor de gek! De schooldirecteur maakt de leerlingen de baas van de schoolwebsite en zij bepalen zelf waar er over geschreven wordt. Maar pas op, als er teveel gelogen wordt gelooft niemand het meer.

Rijksmuseum op hol

Het is chaos in het Rijksmuseum! Alle schilderijen zijn van hun plek en liggen samen met verschillende voorwerpen, dieren en mensen verspreid over de Eregalerij. Leerlingen gaan in de Eregalerij van het Rijksmuseum binnen 30 minuten op zoek naar missende kunstwerken.

Online Masters

Weten jouw leerlingen wat er in de toekomst allemaal mogelijk is? Van 3D geprinte huisdieren, kweekvlees, zelf nadenkende koelkasten en robots. Met Online Masters gaan ze hiermee aan de slag.

Hackshield

Prins desinformatie probeert de HackShield Bibliotheek over te nemen. Gelukkig is daar de mysterieuze Lux om hem tegen te houden, maar dat kan hij niet alleen. Daar heeft hij de hulp van de leerlingen bij nodig. HackShield en SchoolTV dagen je uit om in de Ik mis informatie-Quest samen met Lux de strijd aan te gaan tegen desinformatie.

Data Detox Game

Leerlingen zoeken, surfend over het web, naar de schat van een legendarische hacker. Maar pas op, er zijn andere kapers op de kust! Accepteren de leerlingen, om hen voor te blijven, alle cookies die ze tegenkomen? De beste schatzoeker is degene die weet wat ie prijsgeeft.

Bouw je eigen game

In de Game Studio van Het Klokhuis kunnen leerlingen helemaal hun eigen game ontwerpen! Maken ze een variant op een bekende game of bedenken ze zelf een nieuw verhaal?

Kraak ’m

Leerlingen gaan de FBI helpen een hacker op te sporen. Vind de juiste code om veilig in te loggen en zoek daarna het goede password. En snel, want de dader moet gepakt worden!

VR Learling Lab: Toekomst van AR

Met een slimme bril kun je dingen in de echte wereld zien die er niet echt zijn. Denk bijvoorbeeld aan Snapchat filters. Deze nieuwe techniek heet Augmented Reality. Speel de game, en leerlingen ontdekken hoe de slimme bril de toekomst kan veranderen.

Tip! Verdeel de klas in vier redacties en laat iedere groep aan de slag gaan met de KRFF opdracht, Podcast Challenge, Nieuws in de klas-opdracht en Bouw je eigen game.

Maak je klas aan

Heb je nog geen klas aangemaakt? Log in op Mijn MediaMasters en maak snel een klas aan.

» Maak hier je klas aan

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL