Informeer ouders over MediaMasters

Van 3 t/m 11 november wordt er door duizenden klassen in het basis- en speciaal onderwijs MediaMasters gespeeld. MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. Al bijna 6000 klassen hebben zich aangemeld en zijn klaar om tijdens de Week van de Mediawijsheid de strijd aan te gaan om de titel ‘Meest Mediawijze klas van Nederland’ te winnen. 

De ouderbrief

Hoewel veel leerlingen er al geruime tijd naar uitkijken, weten ouders soms niet dat hun kinderen deelnemen aan MediaMasters en wat het inhoud. Om ouders hier gemakkelijk over te informeren hebben wij voorbeeldbrieven gemaakt. Zowel een voorbeeldtekst voor in de nieuwsbrief als een gehele brief. Deze zijn naar eigen wensen aan te passen. Download de ouderbrief in Mijn MediaMasters en breng ze er van op de hoogte.

Family Factory MediaMasters ouderavond

Nieuw dit jaar is de Family Factory MediaMasters ouderavond op donderdagavond 10 november om 20.00 uur. Het is een gratis online ouderavond over mediaopvoeding, speciaal voor ouders of verzorgers wiens kinderen op school meedoen aan MediaMasters. Het webinar wordt gegeven door Ingeborg Dijkstra (trainer bij Family Factory, opvoedkundige en leerkracht in het basisonderwijs). Alle scholen die meedoen aan MediaMasters, mogen dit webinar gratis aanbieden aan de ouders van de leerlingen. Kijk hier voor meer informatie. Nodig jij de ouders en/of verzorgers van jouw klas ook uit? Gebruik hiervoor de speciale uitnodiging voor in je nieuwsbrief. Ook deze is te downloaden in Mijn MediaMasters.

» Meer informatie over de Family Factory MediaMasters ouderavond

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL