Extra les Nieuwsbegrip

Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2022 (4 t/m 11 november) staat het thema ‘Like en Cancel’ centraal, en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Tijdens de campagne komen we met interessante inzichten en goede voorbeelden en bieden we handvatten om het samen sociaal online te houden. Bijna iedereen zit op sociale media, ook kinderen. Dat kan heel leuk en gezellig zijn, maar helaas zitten er ook minder leuke kanten aan. Pesten en buitensluiten komen jammer genoeg ook online voor. Hierop aansluitend heeft Netwerk Mediawijsheid in samenwerking met Nieuwsbegrip een extra les ontwikkeld. 

Extra les

Tijdens deze extra les van Nieuwsbegrip ga je samen met je klas het gesprek aan over hoe je je online sociaal kan gedragen. Wil je ook hierover in gesprek? Ga dan aan de slag met deze extra les. De les is vanaf vandaag beschikbaar via: Nieuwsbegrip.nl. 

MediaMasters

Wil je na deze les verder met mediawijsheid? Maak dan vóór woensdag je klas aan voor MediaMasters en ga van 3 t/m 11 november de strijd aan. MediaMasters is een gratis spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. Duizenden klassen strijden tijdens deze week om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Wie weet gaan jullie er met de felbegeerde titel en mooie prijzen vandoor! Kijk voor meer informatie op mediamasters.nl.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL