Een spannend verhaal over virtual gaming

Ieder jaar worden duizenden klassen tijdens de Week van de Mediawijsheid uitgedaagd om de personages uit de game te helpen bij hun avontuurlijke mediawijze missie. Ook dit jaar staat er weer een spannend verhaal klaar.

Als gamer Mae geblesseerd raakt bij de voorbereidingen voor een groot virtual reality gametoernooi, neemt haar broertje Bryan haar plaats in. Het enige probleem is dat Bryan geen enkele ervaring heeft met gamen… Zal het Bryan en zijn teamgenoot Madison lukken om hun tegenstanders te verslaan? Benieuwd? Bekijk snel de nieuwe spannende trailer.

Bekijk de trailer met audiodescriptie

Wat is MediaMasters?

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws? Leerlingen gaan in de klas én thuis de mediawijze uitdagingen aan en bundelen hun krachten om MediaMissies te volbrengen. De klas die tijdens de landelijke wedstrijd de meeste bits scoort, mag zich de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ noemen én wint een mooie prijs.

» Schrijf je in en maak je klas aan

 

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL