Doe mee aan MediaMasters met groep 5/6 – betaversie

MediaMasters is nu ook beschikbaar voor groep 5/6 in een betaversie! Van donderdag 25 januari t/m vrijdag 2 februari gaan meer dan 200 groepen 5 en/of 6 aan de slag met de aangepaste versie van MediaMasters.Tijdens dit avontuur worden kinderen aangemoedigd om de wereld van media te verkennen, uitdagende opdrachten op te lossen en zo hun mediawijsheid te vergroten. Wil je nog meedoen? Dat kan! Lees hieronder hoe.

 

Belangrijke informatie over MediaMasters voor groep 5/6 

  • Jullie hebben van donderdag 25 januari t/m vrijdag 2 februari 2024 de tijd om MediaMasters te spelen. Je speelt in deze dagen 5 MediaMissies die ongeveer 45 minuten Missie zullen duren. 
  • Dit is een speciaal aangepaste versie van MediaMasters 2023 die geschikt is gemaakt voor groep 5-6. 
  • Jullie spelen de game op andere wijze dan de reguliere editie. We zullen de MediaMissies klaarzetten op MediaMasters Extra (onderaan bij de ThemaMissies). Je hoeft dus geen klas én account aan te maken.
  • Als je een Missie wil gaan spelen, (ergens in de periode van 25-01 t/m 02-02) ga je naar MediaMasters Extra en start je daar de Missies. Meer hoef je niet te doen of te regelen. De Missies wijzen vanzelf. Het zijn in totaal 5 Missies, 4 MediaMissies en 1 Finale. Let goed op dat je de Missies op de juiste volgorde speelt. Ze komen online onder de naam ‘MediaMissie 1 – Groep 5/6’, ‘MediaMissie 2 – Groep 5/6’ etc. en ‘MediaMasters Finale – Groep 5/6’. Dit is ook de juiste volgorde.
  • In MediaMissie 2 en MediaMissie 4 zitten puzzelopdrachten die enige voorbereiding vragen van jou als leerkracht. Bekijk deze instructies daarom voor je begint met spelen van deze Missies.

>> Ga naar de instructies

  • Waar je normaal tijdens de landelijke wedstrijd ook punten kunt scoren met MediaMasters, kan dat met deze werkwijze helaas niet. Er kunnen ook geen jokers worden verdiend, die je in de finale normaliter in kan zetten. Volgend schooljaar zal dit ook beschikbaar zijn voor groep 5-6. Willen jullie toch graag een spelelement toevoegen? Dan kun je eventueel de punten van jouw klas zelf bijhouden op papier of het bord. 
  • Omdat we deze versie buiten de Week van de Mediawijsheid organiseren, kunnen de kinderen helaas ook geen extra bits verdienen met de games op MediaMasters Extra. Uiteraard staat het jullie wel vrij om de spellen en opdrachten door de leerlingen te laten uitvoeren. Graag zelfs!

MediaMasters voor groep 5-6 in schooljaar 2024-2025

Zoals je misschien weet, hebben we in januari 2022 een pilot gedaan voor groep 5-6. Hieruit bleek dat er in het onderwijs een sterke wens is om MediaMasters ook in deze groepen te kunnen spelen en dat dit inhoudelijk goed mogelijk is. Helaas lukte het niet om dit al volledig technisch mogelijk te maken tijdens de landelijke wedstrijd in 2023. Maar, dit staat voor het nieuwe schooljaar wél op de planning, dus in november 2024 kunnen groepen 5 en/of 6 ook volledig meedoen aan MediaMasters tijdens de Week van de Mediawijsheid. Jullie worden hier verder over geïnformeerd in juni 2024.

Vragen?
Zijn er onduidelijkheden of vragen? Schroom dan niet om vragen te stellen via info@mediamasters.nl. Ook tijdens deze aangepaste editie voor groep 5/6 kunnen jullie met vragen bij dit e-mailadres terecht, we zullen jullie dan zo snel mogelijk verder helpen.