Doe mee aan een nieuw schooljaar Mediamasters

Speel in het nieuwe schooljaar MediaMasters en ontdek de wereld van mediawijsheid! In deze spannende serious game maken leerlingen uit groep 7 en 8 spelenderwijs kennis met de kansen en uitdagingen van mediagebruik. De klas gaat met de leraar op onderzoek uit: Hoe gaan ze mediawijs om met apps als TikTok? Weten ze hoe ze nepnieuws kunnen herkennen? En wat kunnen ze doen tegen cyberpesten? Leerlingen gaan klassikaal én individueel het avontuur aan en bouwen basiskennis op over mediawijsheid. Meedoen aan MediaMasters is kosteloos.

Wordt jouw klas uitgeroepen tot meest mediawijze klas van Nederland? Strijd tijdens de landelijke wedstrijd van 5 tot en met 13 november 2020 samen met duizenden klassen om deze felbegeerde titel én mooie prijzen. De wedstrijd vindt plaats gedurende de Week van de Mediawijsheid 2020. Heb je nog niet eerder meegedaan aan MediaMasters? Schrijf je dan snel in.

Eerst meer weten over de game? Kijk op mediamasters.nl/informatie

Al wél eerder meegedaan aan MediaMasters? Dan kun je inloggen op je bestaande account en alvast een klas aanmaken voor het nieuwe schooljaar. Klassenindeling nog niet bekend? Geen zorgen, een klas aanmaken kan nog tot en met 4 november 2020.

Handig om te weten

Tijdens de Week van de Mediawijsheid worden duizenden klassen uitgedaagd om de personages uit de game te helpen bij hun spannende mediawijze missie en om daarbij zo veel mogelijk bits (punten) te scoren. Er zijn in totaal vijf speldagen. De speldag bestaat uit een filmaflevering, klassikale vragen en opdrachten op het digibord. Thuis kunnen de leerlingen extra bits verdienen voor de klas door het maken van leuke opdrachten op MediaMasters Extra.

MediaRapport & de rest van het schooljaar

In het MediaRapport kan de leraar zien hoe de klas scoort op de verschillende mediawijze thema’s. Na de Week van de Mediawijsheid kunnen leerlingen aan de slag met thema’s waar ze tijdens de landelijke wedstrijd minder goed op scoorden. Speel bijvoorbeeld de ThemaMissies over cybercriminaliteit of gamen. Alle ThemaMissies zijn na de Week van de Mediawijsheid tot 1 juni 2021 op ieder moment beschikbaar.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL