Deze netwerkpartners droegen dit jaar bij aan MediaMasters

MediaMasters komt tot stand met de bijdrage van 50 verschillende netwerkpartners. Benieuwd naar wie dat zijn? Lees dan verder.

Kinderen steken hun hand op in de klas

MediaMasters is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en komt tot stand in samenwerking met 50 netwerkpartners. De netwerkpartners leveren bijvoorbeeld een bijdrage in de vorm van een vraag voor de MediaQuiz, een speciale opdracht voor op MediaMasters Extra, denken mee in de inhoud van de ThemaMissies of stellen prijzen beschikbaar.

Netwerk Mediawijsheid maakt zich hard voor een Nederland waarin iedereen mediawijs is, of bezig is om dat te worden. Mensen die mediawijs zijn, kunnen makkelijker en zekerder bewegen in een samenleving waarin online media een steeds grotere rol gaan spelen. Netwerk Mediawijsheid wordt aangestuurd door Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Omroep Human, Kennisnet en KB, de Nationale Bibliotheek.

Het belang van de netwerkpartner bijdrage

Dit jaar leveren 50 netwerkpartners een bijdrage aan MediaMasters. Deze verschillende organisaties denken vanuit hun eigen expertise mee in de vragen of opdrachten en zijn werkzaam in allerlei sectoren. Denk bijvoorbeeld aan bibliotheken, culturele instellingen, lesmateriaal ontwikkelaars, educatieve uitgeverijen en mediaproducenten en -platformen. Door samen te werken met al deze organisaties biedt MediaMasters een breed scala aan vragen en opdrachten aan. De leerlingen bouwen, mede door het diverse aanbod, een basiskennis mediawijsheid op. Voor verdieping op specifieke thema’s kun je als leerkracht na de landelijke wedstrijd aan de slag met de vernieuwde individuele ThemaMissies of het materiaal van een van de vele partners.

» Meer informatie over de partners van schooljaar 2021/2022

» Nog niet aangemeld? Schrijf je hier in!

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL