Bekijk de spannende verhaaltrailer van dit jaar

Ieder jaar worden duizenden klassen tijdens de Week van de Mediawijsheid uitgedaagd om de personages uit de game te helpen bij hun avontuurlijke mediawijze missie. Ook dit jaar staat er weer een spannend verhaal klaar. Zijn jullie er klaar voor?

Groepsfoto Search MastersVijf teams doen mee aan de wedstrijd ‘Search Masters’. Tijdens deze wedstrijd gaan ze op zoek naar een aantal verstopte sleutels. Het team dat als eerste de vijf sleutels vindt, heeft gewonnen. Maar pas op voor de Jager! Zal het de teams lukken om uit zijn handen te blijven? Waar liggen die sleutels? En welk team gaat er winnen? Ontdek het in MediaMasters! Een serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8 en het speciaal (basis)onderwijs.

» Bekijk de trailer met gebarentolk
» Bekijk de trailer met audiodescriptie

Wat is MediaMasters?

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8 en het speciaal (basis)onderwijs. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws? Leerlingen gaan in de klas én thuis de mediawijze uitdagingen aan en bundelen hun krachten om MediaMissies te volbrengen. De klas die tijdens de landelijke wedstrijd de meeste bits scoort, mag zich de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ noemen én wint een mooie prijs.

» Meer informatie

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL