Wat is de tijdsduur van MediaMasters en kan ik ook meedoen als ik een dag niet kan tijdens de Week van de Mediawijsheid (9 t/m 17 november 2023)?

De landelijke wedstrijd vindt plaats tijdens de Week van de Mediawijsheid 2023. Deze duurt van 10 t/m 17 november 2023. Echter kan je MediaMasters al spelen vanaf 9 november zodat je genoeg tijd hebt om de 5 speldagen te doorlopen. De 5e speldag is de finaledag en moet gespeeld worden vóór 15:00 uur op vrijdag 17 november. Hierna sluit de competitie en kan je niet meer spelen. De finale kan pas worden gespeeld als de eerdere 4 speldagen doorlopen zijn. We raden aan om elke dag één ‘speldag’ te spelen, echter is het geen probleem als je meerdere speldagen wilt spelen op een dag. Een speldag duurt ongeveer 45 minuten, maar is effectiever als je de tijd neemt voor discussie. Want, juist de dialoog aangaan in de klas levert mooie inzichten op voor iedereen. Ga in dat geval uit van 60 minuten.

Het maakt dus niet uit op welke dagen je speelt in de periode van 9 t/m 17 november, zolang je maar op vrijdag 17 november vóór 15.00 uur de finale hebt gespeeld.