Wat is MediaMasters?

MediaMasters is een gratis serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid.

Van 5 t/m 13 november strijden tijdens de Week van de Mediawijsheid duizenden klassen om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Het speciaal onderwijs heeft een eigen klassement met een bijbehorende hoofdprijs. De filmafleveringen zijn voorzien van ondertiteling en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal. Gaat jouw klas er met de titel vandoor?

Schrijf je in voor ’20/’21

Klas aanmaken

Ben je al ingeschreven voor MediaMasters? Of heb je al eerder meegedaan? Zorg dat je voor 5 november je klas hebt aangemaakt.

klas aanmaken

Hoe werkt MediaMasters

Bekijk de trailer

Leer de namen

Leer de begrippen

Speel de DemoMissie, vanaf 15 september

Speel vanaf september de DemoMissie. Tijdens deze Missie leer je de personages, de spelomgeving en de vraagtypes kennen.

De Week van de Mediawijsheid, 5 t/m 13 november

Strijd tijdens de landelijke wedstrijd van 5 t/m 13 november om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Tijdens deze wedstrijd zijn er leuke prijzen te winnen.

De ThemaMissies, vanaf 16 november

Tijdens de landelijke wedstrijd minder goed gescoord op een thema? Speel dan de rest van het schooljaar een van de ThemaMissies.

 

Instructies & Downloads

Stap voor stap lezen hoe je iedere MediaMissie speelt? De instructievideo’s bekijken over hoe je bijvoorbeeld een klas aanmaakt? Of de handleiding, poster en certificaat downloaden? Lees het op de pagina Instructies & Downloads.
Daarnaast zijn er op aanvraag Word-documenten beschikbaar voor brailleleesregels. Interesse? Neem contact met ons op via info@mediamasters.nl.

Ga naar instructies & downloads

Vragen?

Heb je een vraag of ervaar je een probleem tijdens het spelen van MediaMasters? We helpen je graag op weg.

Ga naar veelgestelde vragen

Mede mogelijk gemaakt door:

Koninklijke Kentalis
Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Wij willen dat iedereen kan meedoen. Daarom bieden we onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werken we samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Samen komen we verder.


kentalis-speciaal-onderwijs

Like ons op Facebook

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en tips rondom MediaMasters en mediawijsheid-aanbod.

Facebook

Volg ons op Instagram

Leerkrachten van groep 7 en 8 krijgen op Instagram een exclusief kijkje achter de schermen. Kijk je mee?

Instagram

Check de video’s

Abonneer je op het YouTube-kanaal van MediaMasters en blijf op de hoogte van video’s, de trailer en meer.

YouTube