Speel MediaMasters en ontdek de wereld van mediawijsheid! MediaMasters is er ook voor dove of slechthorende kinderen uit groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas én thuis de mediawijze uitdagingen aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen.

Het speciaal onderwijs heeft een eigen klassement met een bijbehorende hoofdprijs en de filmafleveringen zijn voorzien van ondertiteling en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal.

MediaMasters kan vanaf medio september het hele nieuwe schooljaar worden gespeeld, met als hoogtepunt de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid op 6 t/m 13 november 2020. Strijdt jouw klas mee om de titel ‘Meest mediawijze speciaal onderwijsklas van Nederland’?

Schrijf je in voor ’20/’21
 

Check de trailer in gebarentolk

?rel=0

Leer de naamgebaren kennen

?rel=0

Leer de begrippen kennen

?rel=0

Prijzen

Het speciaal onderwijs heeft een eigen prijs. De klas met de meeste bits mag zich een jaar lang de ‘Meest mediawijze speciaal onderwijsklas van Nederland’ noemen en wint een schoolreis naar Beeld en Geluid met een leuke workshop van het Jeugdjournaal.

Bekijk alle prijzen

Winnaars 2017/2019: groep 8 van de Sterrenkijker uit Uden

Meer informatie

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Koninklijke Kentalis
Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Wij willen dat iedereen kan meedoen. Daarom bieden we onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werken we samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Samen komen we verder.


kentalis-speciaal-onderwijs