MediaMasters is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid. Het Netwerk Mediawijsheid is opgericht op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Netwerk Mediawijsheid maakt zich hard voor een Nederland waarin iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden. Want mensen die mediawijs zijn, kunnen zich gemakkelijker en zekerder bewegen in een samenleving waarin (online) media een steeds grotere rol spelen. Het wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid:

 

 

Contact

Vragen over MediaMasters? Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Voor technische vragen, vragen over de inhoud van MediaMasters en het spelverloop, neem contact op via info@mediamasters.nl.

Kijk voor campagnemateriaal en persinformatie op de perspagina.

Helpdesk

Ervaar je problemen? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag of probleem hier niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@mediamasters.nl.

Word je liever telefonisch geholpen? Dat kan via 035-799 40 84 tijdens ons telefonisch spreekuur iedere dinsdag en donderdag tussen 14:00 – 16:00 uur.

Onze partners

Bij het Netwerk Mediawijsheid zijn meer dan 1000 organisaties, bedrijven en instellingen aangesloten. Zij zijn werkzaam in de media, bieden voorlichting, lesmateriaal, workshops, handboeken, projecten of doen onderzoek naar mediawijsheid thema’s. De ThemaMissies en opdrachten in MediaMasters worden samengesteld uit het aanbod van netwerkpartners van Netwerk Mediawijsheid.

In het schooljaar 2020/2021 leveren onderstaande partners van het Netwerk Mediawijsheid een bijdrage aan MediaMasters.

Rol van Bibliotheken

Bibliotheken spelen een belangrijke rol tijdens MediaMasters. Zij vormen (als Huizen van de Mediawijsheid) een plek waar ouders en kinderen terecht kunnen voor vragen, ondersteuning en activiteiten op het gebied van mediawijsheid.

Informatie voor bibliotheken