Speel verder in de MediaMasters-wereld: zo kan je het internet zelf veiliger maken

4 februari 2020 – Op 11 februari 2020 is het Safer Internet Day! Hét moment om in de klas aandacht te besteden aan online veiligheid. Met de Extra Missie in de wijk Schaduwzijde leert jouw klas hoe ze op een veilige manier het internet kunnen verkennen. Hoe maak je een sterk wachtwoord? En hoe herken je een phishing-bericht? 

Speel gedurende de rest van het schooljaar de Extra Missies die bij die onderwerpen horen. De drie klassen die op 1 juni 2020 de meeste punten hebben verzameld, winnen een speciale prijs.

Extra Missie uitgelicht: Zo kun je internet zelf veiliger maken

Online zijn is leuk, maar kan ook gevaren met zich meebrengen. Met de Extra Missie in de wijk Schaduwzijde ontdekken leerlingen hoe ze bepaalde vormen van cybercriminaliteit, zoals phishing, kunnen herkennen. Hoe ze zelf internet veiliger kunnen maken. Én wat ze moeten doen als er online iets naars gebeurt. Deze Extra Missie is tot stand gekomen met medewerking van onder andere: Kennisnet, Pestweb en De Week Tegen Pesten.

Ga nu aan de slag!

MediaMasters Extra

Ook de opdrachten op MediaMasters Extra blijven de rest van het schooljaar te spelen. Laat de leerlingen bijvoorbeeld het spel ‘Hackshield‘ spelen, deze sluit aan bij het thema cybercriminaliteit.

Safer Internet Day

Op 11 februari 2020 is het Safer Internet Day! Het thema van dit jaar is: ‘Together for a better internet’. Het doel van deze dag is om met zoveel mogelijk mensen stil te staan bij een veilige online omgeving voor kinderen. Neem een kijkje op de website van Safer Internet Centre om te zien welke activiteiten deze dag georganiseerd worden.

Deel dit bericht