Het is de Week Tegen Pesten!

21 september – Deze week is het de Week Tegen Pesten. Tijdens deze week staat het aanpakken van pesten en het werken aan een veilige school centraal. Dit jaar is het motto “Samen aan zet”. Wat kan je doen tegen pesten?

Speel MediaMasters: online pesten

Ga tijdens de Week van de Mediawijsheid aan de slag met MediaMasters. MediaMasters is een gratis serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Thema’s als privacy, online pesten, cybercriminaliteit en reclame komen daarin terug. Hoe ga je mediawijs om met apps als TikTok? En hoe kun je nepnieuws herkennen? Ontdek het in MediaMasters.

Inschrijven >>

ThemaMissies

Het is na de landelijke wedstrijd mogelijk om aan de slag te gaan met de ThemaMissies. Heb je bijvoorbeeld minder goed gescoord op een thema? Of wil je meer aandacht besteden aan online omgangsvormen of het herkennen van reclame? Ga dan de rest van het schooljaar aan de slag met deze ThemaMissies.

De ThemaMissies zijn vanaf 16 november het hele schooljaar beschikbaar en bestaan uit een video, een debat en een creatieve doe-opdracht.

Meer tips?

De Week Tegen Pesten

De Week Tegen Pesten (21 t/m 25 september 2020) is een initiatief van Stichting School & Veiligheid. In deze week krijgen leraren tips en tools om pesten aan te pakken en te zorgen voor een veilige school. Samenwerking met ouders, het team en de leerlingen is daarbij onmisbaar. Het motto van dit jaar is ‘Samen aan zet’

» Meer informatie over de Week Tegen Pesten.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL

Deel dit bericht