Video-opdracht UNICEF Kinderrechten Filmfestival

6 november – Wist je dat leerlingen thuis of op school extra opdrachten kunnen uitvoeren op MediaMasters Extra? Hiermee kun je meer bits verdienen en dus meer kans maken op de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’.  Zo kunnen de leerlingen aan de slag met de video-opdracht van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival waarmee ze 150 extra bits kunnen verdienen. Hierbij worden leerlingen uitgedaagd om een korte film te maken over een thema dat past bij de Week van de Mediawijsheid.

Wat houdt de opdracht precies in? Bekijk de video

Hoe kunnen jouw leerlingen meedoen?

Download in de App Store of Google Play gratis de app Mini Movie Maker. Via deze app kunnen de leerlingen eenvoudig een korte film maken. Uiteraard mag mag er ook een korte film gemaakt worden zonder de app. Let er dan wel op dat er een goed verhaal is en dat de film niet langer dan 2,5 minuten duurt. 

Hulp nodig bij het maken van de film? Bekijk de interactieve lessen van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Je leert hier meer over kinderrechten en hoe je een korte film maakt.

De korte film is klaar. Wat nu?

  • Upload de film, bijvoorbeeld op YouTube. Zet de film op ‘verborgen’, maar niet op ‘privé’. Films die op ‘privé’ staan, kunnen niet door UNICEF bekeken worden.
  • Kopieer de YouTube-link, plak deze in het inschrijfformulier en vul de gegevens in. UNICEF gebruikt de gegevens alleen om bit-codes te sturen.
    Let op: elke link wordt gecontroleerd. Geen (echte of goede) link = geen bit-code.
  • Binnen ongeveer 3 uur, nadat UNICEF de Mini Movie heeft bekeken, mailen zij je de bit-code. Deze code kun je inwisselen in de BitBank. Vul deze code in en verdien 150 bits!

Om op tijd de bits te kunnen cashen moet je de korte film voor vrijdag 13 november 2020 vóór 09.00 uur insturen. 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht