Speel verder in de MediaMasters-wereld: do’s & don’ts als je van gamen houdt

8 januari 2020 – 2020: the future is here! Een nieuw decennium is aangebroken, waarin media ongetwijfeld een grote rol zullen spelen. Zorg voor een goede start van 2020 door met je leerlingen aan de slag te gaan met de Extra Missies van MediaMasters!

Wij wensen jullie een prachtig nieuw jaar toe en natuurlijk een hoop bits!

Ga nu aan de slag met de Extra Missie op Future Plaza

Extra Missie uitgelicht: Do’s & don’ts als je van gamen houdt

Veel kinderen houden (terecht) van gamen. Maar wat gamen zo leuk maakt, kan ook verslavend werken. In de wijk Future Plaza kijk je met je klas naar de voor- en nadelen van gamen, dus trap het jaar goed af en speel met de leerlingen de Extra Missie ‘Do’s & don’ts als je van gamen houdt’. Leerlingen realiseren zich na het doorlopen van deze Extra Missie dat gamen creatief en leerzaam is (bewustwording), dat games verslavend kunnen werken (draagt bij aan kritische houding) en hoe programmeren de basis vormt voor het maken van een game (content creëren).

Deze Extra Missie is tot stand gekomen met medewerking van: KidsWeek, CodeCombat, Bomberbot, Scratch, Trimbos-instituut, Mediawijs.be en Databank Games.

Ga hier aan de slag

MediaMasters Extra

Kunnen je leerlingen geen genoeg krijgen van MediaMasters? De opdrachten op MediaMasters Extra zijn het hele schooljaar nog beschikbaar en bovendien ook thuis te spelen. Tip: de opdrachten ‘Next Level Gamen’ en ‘Kraak de code met micro:bit’ sluiten aan op het thema gamen.

YouTube: ben je al geabonneerd?

Bekijk ook eens het MediaMasters YouTube-kanaal. Iedere week verschijnt er een nieuwe video van Senna, Boaz, Jason of Amber. In de laatste video vertelt de cast hoe ze aan de juiste informatie voor een werkstuk komen. Ook handig om in de klas te kijken dus!

Vragen?

Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de helpdesk via info@mediamasters.nl of per telefoon via 035-799 40 84 tijdens ons telefonisch spreekuur op dinsdag en donderdag van 14.00-16.00 uur.

Deel dit bericht