Speel de ThemaMissie: Gezondheid

5 januari – Wij wensen je een gelukkig en mediawijs 2021! Ben je nog op zoek naar goede voornemens? Ontdek samen met jouw leerlingen hoe je mediagebruik leuk en gezond houd, en wat voor effect media op jouw leerlingen kunnen hebben door aan de slag te gaan met de ThemaMissie Gezondheid.

Speel de ThemaMissie: Gezondheid

Ga in de MediaMasters-wereld aan de slag met de ThemaMissie: Gezondheid. Na afloop is de leerling:

  • Bewust van de invloed van digitale media op hun gezondheid 
  • Weten leerlingen wat ze kunnen doen om hun digitale balans te behouden

De ThemaMissies zijn het hele schooljaar beschikbaar en bestaan uit:

  • Een video
  • Een debat 
  • Een creatieve doe-opdracht

» Aan de slag met de ThemaMissie: Gezondheid

Meer inspiratie voor in de klas

Wil je nog verder verdiepen in het thema Zoeken & vinden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ga dan naar de MediaMasters Bieb. Hier vind je mogelijkheden om door middel van leestips en lesmateriaal van netwerkpartners van Netwerk Mediawijsheid verder te gaan met het onderwerp. Neem bijvoorbeeld een kijkje op ‘Zit met Pit!’ en vind de online lespakket waar kinderen op een speelse manier leren waarom bewegen zo belangrijk is en afspraken rondom schermtijd. Of bekijk Yona bij ondersteuning op gezond internetgebruik. Voor ieder leeftijdscategorie hebben ze een afgestemd programma.

» Bekijk alle tips in de MediaMasters Bieb


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht