Mooie nieuwsproducties MediaMasters

4 december 2019 – Tijdens de landelijke wedstrijd gingen leerlingen aan de slag met de Nieuws in de klas-opdracht om extra bits te verdienen. In deze opdracht vormden ze een redactie en maakten ze een krant of een online nieuwsproductie. Gedurende het proces leerden de kinderen meer over journalistiek en nieuws. Het team van Nieuws in de klas heeft van alle inzendingen de 3 mooiste nieuwsproducties uitgelicht.

Dit jaar koos het team van Nieuws in de klas de nieuwsproducties van de Duizendpoot uit ’s Hertogenbosch, Sbo Südwester uit Sneek en Basisschool De Driesprong uit Chaam. De Duizendpoot had een mooie mix van internationaal, landelijk en lokaal nieuws. De Südwester uit het speciaal basisonderwijs heeft een filmpje gepubliceerd in de online nieuwsproductie over een zelfgemaakt voertuig. Basisschool De Driesprong heeft verschillende nieuwsgenres gebruikt en plaatste een interview met de meester over de schoolstaking.

Ook met je klas een nieuwsproductie maken? Je kunt het hele schooljaar aan de slag met de extra opdrachten van MediaMasters Extra.

» Lees de kranten op Nieuws in de klas

Deel dit bericht