Let op! morgen laatste speldag MediaMasters

12 november – Je hebt nog 1 dag om met je klas bits te verdienen en zo kans te maken op de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ en de toffe prijzen! Ga met zoveel mogelijk bits de finale in en maak de extra opdrachten op MediaMasters Extra. Als je alle opdrachten op MediaMasters Extra succesvol voltooid verdien 1530 extra bits! Hoe tof is dat?

Opzet van de finale

Op speldag 5 van MediaMasters wordt de finale gespeeld. Spannend! Vergeleken met de andere speldagen zijn er tijdens de finale een paar spelelementen anders. In tegenstelling tot de vorige dagen, wordt de finale gespeeld op snelheid. Met elke seconde die verstrijkt, neemt jullie totaal aantal bits af. Maar laat je niet opjagen: alleen een juist antwoord levert weer nieuwe bits op. De opzet van de vragen in de finale is ook anders. Na de video krijgen jullie namelijk 15 vragen over 15 thema’s. Voorafgaand aan elke finalevraag maak je 2 keuzes:

  • Kies voor een makkelijke of een moeilijke vraag. Een moeilijke vraag levert meer bits op.
  • Beslis of je bits wil gebruiken om een joker te kopen. Er zijn verschillende jokers die extra bits, tijd of andere voordelen op kunnen leveren. Als je de vraag goed beantwoord zal een joker inzetten altijd meer opleveren dan dat deze kost. Maar hebben je de vraag fout, dan ben je de bits kwijt! Bepaal dus samen met jouw klas de juiste strategie.

De uitslag

Je moet de finale uiterlijk vrijdagmiddag 13 november vóór 15:00 uur gespeeld hebben. Daarna gaan we de eindscores berekenen. De klas met de meeste bits wint MediaMasters en mag zich de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ noemen en wint daarnaast een toffe prijs!

Na het beantwoorden van de laatste vraag moet je wachten tot de uitslag bekend wordt gemaakt op maandag 16 november om 13.00 uur.

» Bekijk voor meer informatie de handleiding.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht