Help! MediaMasters spelen in tijden van corona

6 november 2020 Dit jaar gaat alles anders en de maatregelen rondom corona vragen veel flexibiliteit. Gelukkig zijn de scholen open, maar toch is er extra uitval en krijgen leerlingen soms les vanuit huis. Dit maakt het spelen van MediaMasters lastig. We bieden daarom enkele mogelijkheden, zodat je toch nog MediaMasters kunt spelen.

Speel MediaMasters via videobellen

Ga aan de slag met MediaMasters via een video-meeting-platform zoals Microsoft Teams of Google Meet, als jij of je klas thuis zit vanwege corona. Het afspelen van de video’s via een videoverbinding verloopt helaas niet zo soepel. We hebben daarom vijf hulpsheets gemaakt om je te ondersteunen. Leerlingen kunnen via deze hulpsheets alle linkjes en video’s op hun eigen apparaat bekijken waardoor er geen kwaliteitsverlies is. Hoewel de spelbeleving niet gelijk staat aan het samen spelen in de klas, kun je op deze manier wel meedoen aan de wedstrijd. Vergeet niet om alle vijf de speldagen voor vrijdag 13 november, 15:00 uur te doorlopen.

» Vraag de hulpsheets aan via info@mediamasters.nl

3 Tips voor het spelen met een videoverbinding

  • Deel bij de start de hulpsheet van de speldag die jullie gaan spelen met de leerlingen via het platform of via e-mail.
  • Laat de leerlingen per vraag op hun eigen device de bijbehorende video’s bekijken en/of artikelen lezen. Vervolgens kunnen jullie stemmen over het juiste antwoord. In Microsoft Teams kan dit bijvoorbeeld door de ‘hand’ in de lucht te steken. Een andere optie is om leerlingen via de chat hun keuze voor een antwoord te laten geven of per vraag een of meerdere leerling(en) samen de beurt te geven.
  • Probeer chaos te voorkomen en maak duidelijke afspraken. Zet de microfoon van leerlingen uit (mute) en laat ze pas hun microfoon aanzetten (unmute) ze als ze aan de beurt zijn. Je kunt tijdens een video-meeting ook zelf leerlingen op ‘mute’ zetten.

Tips voor bij de finale

De vragen in de finale bevatten geen links of video’s. Maar, omdat de tijd afloopt bij het beantwoorden van de vragen, is de finaledag van MediaMasters wat lastiger te organiseren in een video-meeting. Daarom geven we een paar tips om het soepel te laten verlopen:

  • Wijs per vraag 1-3 kinderen aan die de vraag samen beantwoorden. De finale bevat 15 vragen, zo kan ook iedereen aan de beurt komen. Laat het groepje ook zelf kiezen of ze voor de moeilijke of makkelijke vraag gaan.
  • Maak strategisch gebruik van de jokers. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de ‘Time Freeze’-joker (dit kost 150 bits). Zo loopt je tijd niet af en kun je rustig met de klas overleggen over het antwoord. Deze joker levert geen extra bits op (zoals de Verdubbelaar of Verdriedubbelaar) en daardoor maak je minder kans om te winnen. Een joker mag je om de twee vragen inzetten.

Kun je door Corona MediaMasters niet uitspelen?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je door ziekte MediaMasters niet kunt uitspelen voor vrijdag 15.00 uur. We begrijpen dat dit erg vervelend is voor de klas. Het MediaMasters-team kijkt momenteel naar een oplossing om in dit uitzonderlijke geval MediaMasters na de landelijke wedstrijd af te ronden. Als je gebruik wil maken van deze mogelijkheid, onthoud dan goed dat je niet meer mee kunt doen aan de landelijke wedstrijd en de spelervaring anders is omdat we de video’s en vragen om verschillende redenen niet in de MediaMasters Wereld kunnen aanbieden. We willen dan ook benadrukken dat het advies blijft om te proberen om MediaMasters af te ronden tijdens de landelijke wedstrijd.

» Mail naar info@mediamasters.nl voor meer informatie


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht