MediaMasters wereld

Coronacrisis en de gevolgen voor MediaMasters 2019/2020

10 april 2020 – Door de coronacrisis is het een ongewone tijd en de maatregelen zorgen voor uitdagingen bij iedereen. Veel leerlingen moeten vanuit huis aan hun schoolopdrachten werken en leraren proberen hen zo goed mogelijk (digitaal) te ondersteunen. Helaas bemoeilijken de maatregelen voor veel klassen het spelen van MediaMasters, zoals de Extra MediaMissies die het hele jaar door klassikaal gespeeld worden. 

Extra MediaMissies de rest van het schooljaar

De Extra MediaMissies zijn nog tot 1 juni 2020 klassikaal te spelen. Mochten de scholen na de meivakantie weer open gaan, dan kunnen deze missies dus nog gespeeld worden. De drie klassen die op 1 juni de meeste bits hebben verzameld, winnen een speciale jaarprijs

We begrijpen dat je als leraar keuzes moet maken in wat er nog gedaan kan worden als de school weer open gaat. Om die reden hebben we gekeken of het mogelijk was om de deadline voor het uitspelen van de Extra MediaMissies te verlengen. Dat is helaas niet mogelijk, omdat twee van de drie prijzen workshops in de klas zijn. Deze dienen voor de zomervakantie verzilverd te worden, zodat alle leerlingen uit de klas nog kunnen deelnemen. Uiteraard begrijpen we het als het spelen van de Extra MediaMissies niet meer lukt. In dat geval verwelkomen we je graag volgend schooljaar weer voor een nieuw mediawijs jaar met MediaMasters.

Zo kunnen leerlingen tijdens de Coronacrisis thuis aan de slag met mediawijsheid

Mochten je leerlingen toch graag aan de slag willen met mediawijsheid dan kunnen ze terecht op MediaMasters Extra. Hier zijn veel mediawijze spellen en opdrachten te vinden die leerlingen individueel of met hun ouders thuis kunnen doen. Zo leren ze in de Slecht Nieuws Junior Game hoe nepnieuws werkt, door zelf een nepnieuwsbericht te maken. En in de Ouder en Kind Media-quiz ontdekken ze hoe hun ouders met media omgaan (en andersom natuurlijk). 

Per opdracht kunnen er bits verdiend worden voor de klas. Let op: de bits kunnen maar één keer verzilverd worden. Het maakt dus niet uit hoeveel leerlingen de opdracht uitvoeren. De bits worden alleen de eerste keer geteld. Ook als je niet deelneemt aan de schooljaarcompetitie, zijn de opdrachten goed in te zetten. Juist in deze tijd, waarin mensen meer dan ooit online zijn, is mediawijsheid nodig nodig. Kijk meer informatie over mediawijze onderwerpen op de jeugdwebsite HoeZoMediawijs.nl

Contact

Bij vragen of opmerkingen kun je terecht bij de MediaMasters Helpdesk via info@mediamasters.nl

Deel dit bericht