Beeldkwartier

Extra missie uitgelicht: Hoe word jij beïnvloed door beeld?

19 mei 2020Nu de basisscholen in Nederland op een aangepaste manier weer open zijn, vraagt dat veel van leraren én leerlingen. Mediawijsheid staat misschien niet bovenaan de prioriteitenlijst. Wil je toch een uurtje aandacht besteden aan een mediawijs thema? Met deze mail maken we het je zo makkelijk mogelijk. Deze keer staat de Extra MediaMissie over de invloed van beeld centraal. 

Hebben jullie ook de Extra MediaMissies over nepnieuws, online veiligheid en reclame al gespeeld? Je vindt ze hier

Om een heel schooljaar MediaMasters positief af te sluiten, hebben we voor de drie klassen die op 1 juni 2020 de meeste bits hebben verzameld een mooie prijs.

Afsluiting mediawijs schooljaar

De Extra MediaMissies worden mede mogelijk gemaakt door verschillende Nederlandse organisaties die zich bezighouden met mediawijsheid. Deze Extra MediaMissies zijn dit hele schooljaar nog beschikbaar. De drie klassen die op 1 juni 2020 de meeste bits hebben verzameld in de MediaMasters-wereld, winnen een speciale prijs.

Extra MediaMissie uitgelicht:
Hoe word jij beïnvloed door beeld?

Na het doorlopen van de Extra MediaMissie in de wijk Beeldkwartier realiseren je leerlingen dat foto’s en filmbeelden bewerkt worden om een bepaalde boodschap over te brengen.
Het debat in deze Extra MediaMissie zorgt voor meer inzicht over dit onderwerp. Welke gevolgen brengen de beelden van jezelf in (sociale) media met zich mee? En is het wel realistisch om jezelf te vergelijken met de beelden van anderen die je in (sociale) media voorbij ziet komen?

Deze Extra MediaMissie is tot stand gekomen met medewerking van onder andere: Kunst CentraalSchooltvBeeldkrakenEye Filmmuseum en Unicef Kinderrechten Filmfestival.

Extra bits verdienen?

De opdrachten op MediaMasters Extra zijn dit hele schooljaar nog beschikbaar en ook thuis te spelen. Bovendien kan je klas hier extra bits mee verdienen.

Tip: De spellen ‘Flip aan, flip uit!‘ en ‘Beeldkraken-quiz‘ sluiten aan bij dit thema.

 

Deel dit bericht