Extra missie uitgelicht: Hoe sociaal ben jij online?

10 maart 2020 – Zijn jouw leerlingen ook veel online? Posten zij zomaar berichten of weten zij sociale media op een strategische manier in te zetten? Na het doorlopen van de Extra Missie in de wijk Socialize Zuid weten jouw leerlingen hoe dit moet én kijken ze kritisch naar hun eigen gedrag.

Speel gedurende de rest van het schooljaar de Extra Missies die bij die onderwerpen horen. De drie klassen die op 1 juni 2020 de meeste punten hebben verzameld, winnen een speciale prijs.

Extra Missie uitgelicht: Hoe sociaal ben jij online?

Online zijn is leuk, maar er gelden sociale omgangsvormen. Leerlingen realiseren zich na het doorlopen van deze Extra Missie dat het gebruik van een mobiele telefoon en sociale media komt met eigen verantwoordelijkheid. een stukje bewustwording dus. Wanneer pak ik mijn telefoon erbij? Of wanneer juist niet? Ook bedenken zij positieve manieren om sociale media in te zetten.

Deze Extra Missie is tot stand gekomen met medewerking van onder andere: Kennisnet, Online Masters, Nationaal Media Paspoort en Cubiss.

Ga nu aan de slag!

MediaMasters Extra

Ook de opdrachten op MediaMasters Extra blijven de rest van het schooljaar te spelen. Laat de leerlingen bijvoorbeeld het spel de ‘Slecht Nieuws Junior Game‘ spelen, deze sluit aan bij het thema Sociale Media.

 

Deel dit bericht