Doe Opdrachten MediaMasters Extra

14 november 2019 – Tot vrijdag 15:00 uur kun je met jouw klas de finale spelen. Ga met zoveel mogelijk bits de finale in en maak de extra opdrachten en spelen over mediawijsheid op MediaMasters Extra. Zoals een nepnieuws game en een quiz over het mediagebruik van de leerling en zijn of haar ouder(s)/verzorgers. Tijdens deze opdrachten moeten leerlingen onderling samenwerken of de hulp gebruiken van hun ouders/verzorgers. Door te klikken op de kopjes op de website kunnen leerlingen de opdrachten starten. 

Nadat je een extra opdracht hebt afgerond verdien je een Bitcode en kun je deze verzilveren bij cash je bitcodes. Bekijk hieronder de extra beschikbare opdrachten:

MediaQuiz

O.a. door Nationale AI Cursus, EYE en Code Combat

Een quiz met allerlei vragen over thema’s op het gebied van mediawijsheid en digitale geletterdheid. Beantwoord de vragen en test hier al jouw media kennis.

» Speel de MediaQuiz

 

Game HackShield

Flavour

HackShield is een spannend spel waarin je alles leert over cyberveiligheid. Hoe verdien je Bits? In de game zit de MediaMasters Computer verstopt. Heb je deze gevonden? Dan krijg je de Bit-Code die je nodig hebt voor MediaMasters. Bekijk hier alle partners die betrokken zijn.

» Speel HackShield

 

Special Agents

Digital Playground

Kruip in de huid van een online rechercheur in deze spannende klassikale les die werkt als een escape room. Lukt het jou om met goed speurwerk de boef inrekenen? Dit is een klassikale opdracht die je samen met je leerkracht kunt spelen.

» Speel Special Agents

 

Flip aan, flip uit!

KF Heinfonds en Provincie Utrecht

Houd jij van animatie? Met flipanime maak je eenvoudig je eigen filmpje. En je hoeft er helemaal niet goed voor te kunnen tekenen. Dus aarzel niet en ga aan de slag!

» Speel Flip aan, flip uit

 

Nieuws in de klas-opdracht

Nieuws in de klas

Vorm een redactie met je klas en maak een krant! Met deze opdracht leer je over journalistiek en nieuws. Deze opdracht is een extra opdracht van Nieuws in de klas waarmee 150 bits verdiend kunnen worden. Ook na de Week van de Mediawijsheid is deze extra opdracht uit te voeren!

» Speel Nieuws in de klas

 

Slecht Nieuws Junior Game

DROG

Hoe slecht ben jij? Speel nu de online game en maak je eigen nepnieuws! Laat je goede gedrag achter en kies het slechte pad! Word de baas van de schoolwebsite en verspreid je eigen nepnieuws. Houd je meesters en juffen voor de gek, en zorg dat je zo veel mogelijk volgers krijgt. Maar pas op! Het moet wel geloofwaardig blijven…

» Speel Slecht Nieuws Junior Game

 

Data Detox Game

Fries Bibliotheken Netwerk

Zoek surfend over het web, naar de schat van een legendarische hacker. Maar pas op, er zijn andere kapers op de kust! Accepteer je, om hen voor te blijven, alle cookies die je tegen komt? De beste schatzoeker is degene die weet wat ie prijsgeeft…

» Speel de Data Detox Game

 

BeeldKraken Quiz

Beeldkraken

Hoeveel afbeeldingen scroll of swipe jij wel of niet voorbij op een dag? Dat zijn er vast veel! Maar weet je dat achter iedere beeld een bepaalde betekenis zit? Speel de Beeldkraken-Quiz en probeer het beeld `te kraken` met quizvragen en een verschillen spel. Beeldkraken is een onderwijsproject dat in het leven is geroepen door de Atlas van Stolk en ontwikkeld door Onwijs.

» Speel de BeeldKraken Quiz

 

Programmeren in VR

VR Learning Lab

In dit 3D spel puzzelspel testen we wat jij al weet van code! Nog geen idee hiervan? Nog geen idee hiervan? Geen probleem, met een beetje logisch nadenken moet het ook lukken. Het gaafste? Deze game zou jij ook kunnen maken!

» Programmeren in VR

 

Video-opdracht

UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Maak een korte film over kinderrechten en maak kans op een remake in de klas!

» Maak de video-opdracht

 

Digidoener-opdracht

Stichting FutureNL

Als een echte Digidoener ga jij aan de slag in deze opdracht aan de slag met online detective skills. Kun jij achter het echte verhaal komen Chris Geenruis? En uitvinden hoe zijn huisdier heet? Digidoener is een initiatief van Stichting FutureNL.

» Maak de Digidoener-opdracht

 

Ouder & Kind Media-Quiz

Mediawijsheid.nl

In deze Ouder & Kind Media-Quiz krijgen jij en je vader of moeder 10 vragen voorgeschoteld om (sociale) media binnen het gezin beter bespreekbaar te maken. Speel de quiz, leer van elkaars antwoorden en kies daarna een challenge die het beste past bij jullie gezin. Spelen jullie MediaMasters? Na afloop krijg je een BIT-code van 40 BITS!

» Speel de Ouder & Kind Media-Quiz

 

Monteer je eigen korte animatie

Schooltv en Eye Filmmuseum

Bij deze animatie bepaal jij zelf hoe het verhaal afloopt: Wordt het spannend, zielig of juist grappig? Kies de shots, kies de filmmuziek en bekijk je eigen eindresultaat. Sleep met je muis de filmset rond en klik op het MediaMasters-logo.

» Maak hier je animatie

 

Next Level Gamen

VodafoneZiggo

Wat is waar? Van gamen word je slim; gamers zijn minder sociaal; goed slapen maakt je een betere gamer. Je weet het allemaal na het spelen van deze opdracht!

» Maak de Next Level Gamen opdracht

 

Kraak de code met micro:bit

De Bibliotheek Eemland

Ken jij de micro:bit al? Gebruik dit programmeer kastje, of de online versie die precies hetzelfde werkt, om een crypto machine te programmeren die de geheime code kan kraken!

» Speel micro:bit

 

Maak je eigen data portret

De Creatieve Code

Maak een portret van jezelf zoals een computer jou zou herkennen met patronen. Zo`n portret is bijvoorbeeld opgebouwd uit gekleurde balkjes. Ga aan de slag met lego, gekleurd papier een liniaal en stiften of verzin zelf iets anders!

» Maak hier je portret

 

Ben jij je telefoon de baas?

Autoriteit Persoonsgegevens

Vertel jij alles over jezelf aan iedereen? Waarschijnlijk niet. Met deze vragen weet jij of je de baas over je eigen telefoon bent en dat je privacy beschermd wordt door de de privacywet. Klik na de challenge op `meer weten?` om de MediaMasters bitcode te vinden.

» Doe de challenge

 

Ga naar MediaMasters Extra voor alle spellen en opdrachten!

Deel dit bericht