Beker MediaMasters 19/20

Wie zijn de winnaars van de schooljaarcompetitie? En klas aanmelden voor het nieuwe schooljaar al mogelijk!!

Wie is de winnaar van de schooljaarcompetitie? En wordt jouw klas de meest mediawijze klas van Nederland? Het is vanaf vandaag mogelijk om klassen aan te maken voor een nieuw schooljaar MediaMasters. Strijd dan tijdens de Week van de Mediawijsheid 2020 mee om deze felbegeerde titel en mooie mediawijze prijzen!

>> Maak een klas aan voor MediaMasters ’20/’21

Klassenindeling nog niet bekend? Geen zorgen, een klas aanmaken kan nog tot en met 4 november 2020. Heb je nog nooit meegedaan met MediaMasters of wil je een collega meer informatie sturen? Kijk dan op mediamasters.nl/informatie/

Zet ‘m in de agenda: de landelijke wedstrijd 2020!

Tijdens de Week van de Mediawijsheid worden duizenden klassen uitgedaagd om de personages uit de game te helpen bij hun spannende mediawijze missie en zo veel mogelijk bits (punten) te scoren. De landelijke wedstrijd van MediaMasters vindt plaats van 5 tot en met 13 november 2020.

Net als afgelopen jaar bestaat de landelijke wedstrijd uit vijf MediaMissies, inclusief de finale. Dit jaar hebben klassen zeven schooldagen de tijd, dus twee dagen extra, om de vijf missies te spelen. De speldag bestaat uit een filmaflevering, klassikale vragen en opdrachten op het digibord. Thuis kunnen de leerlingen extra bits verdienen voor de klas door het maken van leuke opdrachten op MediaMasters Extra.

MediaRapport & de rest van het schooljaar

Aan het einde van de landelijke wedstrijd kun je als leraar in het MediaRapport zien hoe je klas scoort op de verschillende mediawijze thema’s. Na de Week van de Mediawijsheid kun je met je leerlingen aan de slag met thema’s waar ze tijdens de landelijke wedstrijd minder goed op scoorden. Speel bijvoorbeeld de ThemaMissies over cybercriminaliteit of gamen. Alle ThemaMissies zijn na de Week van de Mediawijsheid tot 1 juni 2021 op ieder moment beschikbaar.

Winnaars schooljaarcompetitie ’19/’20

Afgelopen schooljaar hebben veel klassen het hele jaar door MediaMasters gespeeld! Deze klassen scoorden de meeste bits met de ThemaMissies en zijn de winnaar van de schooljaarcompetitie.
schooljaarcompetitie
Basisonderwijs:
1. Calvijngroep7, Calvijnschool uit Bunschoten-Spakenburg
2. Vlasbloemers8a, De Vlasbloem uit Zuidland
3. Eshoek 8B, OBS de Eshoek uit Annen

Speciaal onderwijs:
Mercurius, OZC Orion te Leiderdorp

>> Bekijk de prijzen

Week van de Mediawijsheid 2020

Week van de MediawijsheidTijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020) dagen we je uit om aan de slag te gaan met gezond mediagebruik. Voel jij je goed door media? Of kun je wel een mediacoach of digitale detox gebruiken? Ontdek tijdens de #WvdM of jij mediawijs genoeg bent om lekker in je vel te zitten. Of help een ander met het verbeteren van de digiconditie. Kijk voor meer informatie op www.weekvandemediawijsheid.nl

Vragen?

Lukt het niet om een klas aan te maken? Of loop je tegen een ander probleem aan?
Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met de helpdesk via info@mediamasters.nl.

Deel dit bericht