Achter de schermen bij MediaMasters: uitvinder Layla deelt haar ervaring

19 november – De hoofdpersonages van MediaMasters vertellen over hun ervaringen, wat ze van hun personage vinden en ze geven tips. Vandaag deelt uitvinder Layla gespeeld door Ylva van Putten haar ervaring. 


Dit jaar verliepen de opnames van MediaMasters anders dan voorgaande jaren. De opnames vonden plaats in juni en ook de acteurs moesten destijds 1,5 meter afstand houden. Om alles door te laten gaan zijn alle acteurs afzonderlijk gefilmd en zijn ze tijdens de opnames nooit samen op de set geweest. Heb jij het gemerkt?


Wat vond je ervan dat je mede-acteurs niet tegelijkertijd op set aanwezig konden zijn?

Het was natuurlijk erg jammer om mijn mede-acteurs niet op set te hebben. Ik heb ze wel in de loop van de draaidagen mogen ontmoeten en dat was heel leuk. 

Het opnemen van de afleveringen ging voor mij zonder mede-acteur wel sneller, omdat alle scènes waarin ik zat achter elkaar werden opgenomen. Ik hoefde niet op mijn beurt te wachten, maar ik had het wel gezelliger gevonden als we de samen konden filmen.

Wat vond je het moeilijkste aan acteren van jouw personage?

Ik vond het eigenlijk niet moeilijk om Layla te spelen. Ik ben weliswaar geen goede uitvinder, maar ik heb wel andere eigenschappen die overeenkomen met Layla, zoals dat we beiden erg nieuwsgierig en sociaal zijn.

Wat vond je het makkelijkste aan het acteren van jouw personage?

Wat ik het fijnst vond aan het acteren van mijn personage was het fijne team waar ik mee mocht samenwerken. Dit zorgde ervoor dat alles goed verliep. Ik voelde me door het team thuis op de set. Dit kwam ook doordat de MediaMasters crew mij vrij lieten om zelf te ontdekken hoe ik het personage Layla het beste neer kon zetten. Ik ben dankbaar dat ik deze toffe rol heb mogen spelen en ik ben heel benieuwd hoe de leerlingen MediaMasters 20/21 hebben beleefd.

Hoe was het om tijdens de coronacrisis te acteren?

Het is voor veel mensen een gekke en soms moeilijke tijd. Met de hele cast en crew is het gelukt om er iets heel tofs van te maken en ik hoop dat alle scholen veel plezier hebben gehad.

Heb je nog tips voor andere acteurs die in dezelfde situatie moeten filmen?

Op dit moment is het belangrijkste dat we ons zo goed mogelijk aan de maatregelen houden, dan wordt het hopelijk snel zoals we allemaal gewend waren.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht