Achter de schermen bij MediaMasters: Stefan deelt zijn ervaring

20 november – De hoofdpersonages van MediaMasters vertellen hun ervaring, wat ze van hun personages vonden en geven tips aan andere acteurs. Vandaag deelt Stefan gespeeld door Leon Wohlrabe zijn ervaring.


Dit jaar verliepen de opnames van MediaMasters anders dan voorgaande jaren. De opnames vonden plaats in juni en ook de acteurs moesten destijds 1,5 meter afstand houden. Om alles door te laten gaan zijn alle acteurs afzonderlijk gefilmd en zijn ze tijdens de opnames nooit samen op de set geweest. Heb jij het gemerkt?


Wat vond je ervan dat je mede-acteurs niet tegelijkertijd op set aanwezig konden zijn?

Ik vond het best wel lastig in het begin. Als acteur ben je normaal gesproken gewend om een tegenspeler te hebben. Als YouTuber die veel video’s maakt vond ik het gedurende opnames makkelijker worden om in mijn eentje in de acteer-energie te blijven. 

Wat vond je het moeilijkste aan acteren van jouw personage?

Mijn personage ‘Stefan’ vindt sociale media niet leuk. Dit was moeilijk voor me omdat ik wel heel erg van sociale media houd! 

Wat vond je het makkelijkste aan het acteren van jouw personage?

Het karakter van stefan. Hij is een komische jongen die super enthousiast is over alles en daar kon ik mezelf heel goed in herkennen. Dit maakte het acteren makkelijker. 

Hoe was het om tijdens de coronacrisis te acteren?

Het was super gezellig en leuk om te doen ook al moesten we in deze rare tijd filmen.

Tijdens de opnames was het erg rustig op de MediaMasters set. Je kon vlot door de scènes omdat er geen tegenspeler aanwezig was. Je hoefde alleen je eigen stukjes te acteren. Jasper van filmproductiebedrijf Het Shot hielp waar nodig met het tegenspel en dat ging prima! Verder moesten we onze eigen make-up doen en vaak onze handen desinfecteren. 

Heb je nog tips voor andere acteurs die in dezelfde situatie moeten filmen?

In tijden van corona heb je als acteur op de set veel meer tijd om je scène opnieuw te doen! Het wordt allemaal in korte takes gefilmd want je kan de scene in stukjes knippen. De kijker merkt hier niets van.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht