Achter de schermen bij MediaMasters: Jessica deelt haar ervaring

24 november – De hoofdpersonages van MediaMasters vertellen hun ervaring, wat ze van hun personages vonden en geven tips aan andere acteurs. Vandaag deelt Jessica Kjellberg gespeeld door Wendy Ruijfrok haar ervaring.


Dit jaar verliepen de opnames van MediaMasters anders dan voorgaande jaren. De opnames vonden plaats in juni en ook de acteurs moesten destijds 1,5 meter afstand houden. Om alles door te laten gaan zijn alle acteurs afzonderlijk gefilmd en zijn ze tijdens de opnames nooit samen op de set geweest. Heb jij het gemerkt?


Wat vond je ervan dat je mede-acteurs niet tegelijkertijd op set aanwezig konden zijn?

In het begin vond ik het best raar omdat je niet samen op de set bent, maar wel moest acteren alsof je samen in scènes speelt. Dit vond ik in het begin heel jammer. Je bouwt normaal gesproken een band op met je mede-acteurs tijdens de draaidagen. Dit vind ik zelf altijd leuk, maar gelukkig bestaat er FaceTime en WhatsApp. Zo hebben we elkaar toch een beetje leren kennen. Daarnaast was werken met de filmcrew van Het Shot gezellig, de draaidagen waren daardoor super leuk!

Wat vond je het moeilijkste aan acteren van jouw personage?

Mijn personage ‘Jessica’ was super leuk om te spelen. Ik liep eigenlijk nergens tegenaan in haar personage wat ik moeilijk vond om te acteren.

Wat vond je het makkelijkste aan het acteren van jouw personage?

‘Jessica’ heeft een spontaan en open karakter. Ik vond het leuk om zo’n opgewekt en girly personage te spelen. Hoewel ze aan de andere kant ook heel stoer is aangezien ze gewoon een gebouw in freerunt. Dat vond ik ook echt leuk om te doen!

Hoe was het om tijdens de coronacrisis te acteren?

Het was natuurlijk anders dan normaal omdat we niet samen op set mochten filmen, maar ik vond het wel gezellig met de filmcrew van Het Shot die super ondersteuning gaf. Als je bijvoorbeeld een scène had met een tegenspeler viel iemand van de crew in om toch tegenspel te geven.

Heb je nog tips voor andere acteurs die in dezelfde situatie moeten filmen?

Als tip wil ik meegeven om hulp te vragen wanneer je iets moeilijk vind. Er is bijvoorbeeld vast iemand op set die, waar nodig, jouw tegenspeler wilt zijn tijdens een scène.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht