Achter de schermen bij MediaMasters: H.E.N.K. deelt zijn ervaring

4 december – De hoofdpersonages van MediaMasters vertellen hun ervaring, wat ze van hun personages vonden en geven tips aan andere acteurs. Vandaag deelt H.E.N.K. gespeeld door Duncan Meijering zijn ervaring.


Dit jaar verliepen de opnames van MediaMasters anders dan voorgaande jaren. De opnames vonden plaats in juni en ook de acteurs moesten destijds 1,5 meter afstand houden. Om alles door te laten gaan zijn alle acteurs afzonderlijk gefilmd en zijn ze tijdens de opnames nooit samen op de set geweest. Heb jij het gemerkt?


Wat vond je ervan dat je mede-acteurs niet tegelijkertijd op de set aanwezig konden zijn?

Dit was een hele rare ervaring; normaal gesproken is tegenspel met een mede-acteur belangrijk om goed alle emoties over te kunnen brengen. Omdat mijn rol als robot ‘H.E.N.K.’ redelijk relaxed was, had ik gelukkig goed tegenspel van de filmcrew van Het Shot. Wij kunnen goed met elkaar samenwerken en dat scheelt dan enorm. Dus het was een rare ervaring, maar ik was er gauw aan gewend!

Wat vond je het moeilijkste aan het acteren van jouw personage?

Zoals ik al zei vond ik het niet hebben van tegenspel van een mede-acteur moeilijk. Verder was mijn personage relaxed om te spelen. Mijn personage vroeg veel, maar bleef stil in zijn spel. Eenmaal getransformeerd tot robot ‘H.E.N.K.’ door Stephan Vos en zijn crew voelde ik me al heel gauw goed in mijn rol.

Wat vond je het makkelijkste aan het acteren van jouw personage?

Het makkelijkste aan mijn rol als robot H.E.N.K was zijn mimiek, dit hoefde maar heel weinig te zijn. Eenmaal getransformeerd, voelde ik me ook een robot.

Hoe was het om tijdens de coronacrisis te acteren?

Ik had er geen moeite mee om tijdens de coronacrisis te acteren, alles werd goed geregeld. We hadden regels en afspraken op de set, -dus dan hoef je nergens bang voor te zijn. Dit vind ik het mooie aan de samenwerking tussen cast en crew: we zijn als familie, dus staan we ook klaar voor elkaar.

Heb je nog tips voor andere acteurs die in dezelfde situatie moeten filmen?

Als tip voor andere acteurs wil ik meegeven om niet bang te zijn. Als je, je ergens veilig kan voelen, dan is het wel op de set. De MediaMasters crew hield zich netjes aan de regels, zodat wij als acteur (zonder mondkapje) ons werk makkelijker kunnen verrichten. 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht