Achter de schermen bij MediaMasters: Dylan deelt zijn ervaring

2 december – De hoofdpersonages van MediaMasters vertellen hun ervaring, wat ze van hun personages vonden en geven tips aan andere acteurs. Vandaag deelt Dylan Banen gespeeld door Bauke van Boheemen.


Dit jaar verliepen de opnames van MediaMasters anders dan voorgaande jaren. De opnames vonden plaats in juni en ook de acteurs moesten destijds 1,5 meter afstand houden. Om alles door te laten gaan zijn alle acteurs afzonderlijk gefilmd en zijn ze tijdens de opnames nooit samen op de set geweest. Heb jij het gemerkt?


Wat vond je ervan dat je mede-acteurs niet tegelijkertijd op set aanwezig konden zijn?

In het begin was het wel even wennen om geen tegenspel te krijgen van een mede-acteur. Het was vooral jammer dat ik de mede-acteurs niet goed heb leren kennen, want dat is vaak het leukst van acteren, nieuwe mensen leren kennen en samen in scènes spelen.

Wat vond je het moeilijkste aan acteren van jouw personage?

Ik heb veel rollen mogen spelen die dichtbij mijn eigen karakter lagen, maar ‘Dylan’ is een personage waarin ik mijzelf moeilijk kon herkennen. De ‘bad guy’ spelen was in het begin een beetje zoeken, maar uiteindelijk kreeg ik het beter onder de knie.

Wat vond je het makkelijkste aan het acteren van jouw personage?

Mijn personage had één duidelijk doel voor ogen. De winnaar worden en zorgen dat de personage ‘Layla’ niet zou winnen. Het was voor mij erg duidelijk wat mijn personage wilde bereiken.

Hoe was het om tijdens de coronacrisis te acteren?

Ik heb niet veel verschil gemerkt met het acteren in tijden van corona. Zoals ik al zei had ik geen tegenspel van een mede-acteurs, maar het blijft acteren. Ook al heb je geen tegenspeler dan moet je doen alsof je een mede-acteur voor je hebt.

Heb je nog tips voor andere acteurs die in dezelfde situatie moeten filmen?

Goed je tekst leren helpt natuurlijk altijd! Misschien kan het ook helpen om thuis al te oefenen met je tekst en dan bijvoorbeeld praten tegen een willekeurig voorwerp. 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht